מדריך להקפאת והפשרת אוכל, טיפים ועצות, הכנתי לכם בגלל המון שאלות לגבי היערכות לארוחת החג ולחג בכלל. הכנתי לכם מדריך מפורט, עם טיפים להקפאת והפשרת האוכל.
אין ספק שלהקפיא אוכל הוא פתרון נהדר לארוחות מורכבות. גם המון אוכל שנשאר לנו אפשר להקפיא, כמובן שאפשר לבשל מראש, להקפיא ולהוציא לפני הארוחה. אבל יש כמה טיפים חשובים לגבי השימוש במזונות קפואים.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
לא ניתן להקפיא כל אוכל
כל מזון יתנהג אחרת לאחר ההקפאה. למשל ירקות כמו חסה מומלץ לא להקפיא כי אחרי ההקפאה היא תהייה נוזלית ולא טעימה. מצד שני גם בהקפאה, יש גבול ולכל מזון יש תוקף תפוגה. הגורמים שמשפיעים על ההקפאה הם כמובן טריות המזון, אוויר ולחות.
מאכלים שלא מומלץ להקפיא, למשל תפוחי אדמה, פסטה ואורז לא הייתי ממליצה להקפיא, הם מאבדים מהטעם לאחר ההפשרה. עוגות גבינה אחרי ההפשרה, המירקם שלהם משתנה.
חשוב מאד – אסור להקפיא בשר שהופשר.
איך מקפיאים
מקפיאים מזון שנמצא בטמפרטורת החדר. כדי להכניס לקופסאות אטומות או שקיות ניילון. חשוב שלא יחדור אוויר או קרח למזון הוא ישבש את טעם המזון.
את הקופסאות אפשר לעטוף אם רוצים בניילון נצמד. יש כמובן שקיות מיוחדות להקפאה, אני חושבת שזה מיותר, שקיות ניילון של סנדויצ'ים עושים את העבודה מצויין.
חשוב חשוב חשוב – פיתקית על גבי הקופסה מה הכנסתם פנימה ואת תאריך ההכנסה. תאמינו לי אחרי חודש לא תזכרו מה יש בקופסה ומתי הכנתם אותה. כבר קרה לי.
טיפ נהדר שראיתי בבלוג אמריקאי, ירקות שאתם מכינים למרק, את הקליפות והגבעולים, תשמרו בהקפאה, כשהקופסה מתמלאת, מעבירים לסיר מבשלים ויש לכם יופי של ציר ירקות לתבשילים.
בנושא עשבי תיבול אני אלופת הקפאת הסלרי או הכרפס. השיח של הסלרי שקונים בסופר, שוטפת היטב, מייבשת, את השורש מחלקת לקוביות, את העלים קוצצת ושמה בשקיות להקפאה. כשצריך ירק למרק תמיד יש ירק מוכן. נכון, אחרי ההפשרה הוא קצת נוזלי אבל בואו הוא נכנס למרק הרי. אחותי מקפיאה ככה פטרוזיליה, שמשתמשת למאכלים. קוצצת, מעבירה לשקיות ולהקפאה. מוציאים מההפשרה, נותנים לזה לעמוד קצת בחוץ, סוחטים את המים ולתבשיל.
שום וג'ינג'ר כמובן שאפשר להקפיא, אפשר אפילו במגש קוביות סיליקון זה עובד אש.
מרק ירקות עשיר עם קציצות עוף רכות
בעונת הלימונים כמובן שלסחוט לימונים ולהקפיא בתבנית קוביות זה אש! תמיד יש לכם מיץ לימון סחוט מוכן. אותו דבר עם תפוזים או קלמנטינות כמובן.
עוגת לימון מהחלומות עם סרטון הדרכה
הקפאת קטניות, אגוזים צימוקים
זה טריק נהדר להקפיא קטניות כמו חומוס, שעועית, עדשים. גם אגוזים, שקדים, צימוקים ניתן להקפיא. יש לי במקפיא מחלקה שלמה של אגוזים, שקדים וכו' – הם שומרים על הטריות שלהם יותר מאשר שקית סגורה במזווה ונוח לי לעבוד איתם אחרי ההפשרה לעוגות.
חומוס למשל, לאחר הקנייה, אני משרה במים כ-12 שעות שיתפחו, מסננת את המים ושמה בשקיות של חצי קילו או פחות ומקפיאה. תענוג! ככה יש לי תמיד חומוס קפוא ומוכן לעבודה במקרר. מוציאה, מפשירה ומכינה תבשיל. אותו דבר עם שעועית לבנה או שחורה זה נהדר. משרה את השעועית במים לילה, למחרת מסננת את המים ושוב שקיות למקפיא. עובד שוס!
הנה כמה מתכונים שתוכלו לעבוד איתם

הקפאת תבשילים
מרקים אפשר בהחלט להקפיא, להכין, להעביר לקופסאות, ולהפשיר במקרר.
קציצות, עוף ותבשילים – אפשר בהחלט. אצלי הנכדים אוכלים בקביעות קציצות עוף. תמיד מכינה מראש סיר גדול, מחלקת לקופסאות פלסטיק ומקפיאה.
ככה אני תמיד מוכנה במקפיא עם קציצות לנכדים. מוציאה להפשרה במקרר, מחממת בסיר עם הרוטב כמובן – הם טורפים.
קציצות מטוגנות, תבשילי עוף – מקפיאים בקופסאות, להפשרה במקרר ולבישול.
קציצות עוף ברוטב עגבניות שילדים אוהבים
הקפאת לחם ולחמניות
ניתן להקפיא לחם ולחמניות כמובן.
הנכדה שלי משתגעת על לחם מסויים, אני קונה, בחנות פורסים לי אותו, מקפיאה בשקיות ניילון 4 פרוסות בכל שקית. כשהיא באה, היא כבר מכירה את המקום של הקפאת הלחם, מוציאה את השקית ומעבירה לטוסטר.
אם אתם רוצים להקפיא חלה שלמה, או לחם – לעטוף בניילון נצמד, או שקית אטומה ולמקפיא. אפשר להקפיא עד חודשיים.
הקפאת עוגות ועוגיות
עוגות בחושות ניתן להקפיא בוודאות, מכינים את העוגה, עוטפים אותה בניילון נצמד ולמקפיא. להפשרה – להוציא מהמקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר. הן נהדרות לאחר ההפשרה.
לגבי עוגות בחושות עם פירות, תדעו שהפירות מגירים נוזלים ולכן צריך לדעת את זה לפני ההקפאה. לעטוף את העוגה בניילון נצמד, אותו תהליך כמו עוגה בחושה.
עוגות מוס בהחלט אפשר להקפיא אבל בלי כל הקישוטים שלמעלה. את הקישוטים תשימו לאחר שהוצאתם מהמקפיא. לא עוגות עם פירות, אחרי ההפשרה, הפירות יגירו נוזלים, לא מומלץ.
מוציאים את עוגת המוס מהמקפיא למקרר, שומרים אותה שם עד להגשה.
בצק פריך
קצת חששתי עם בצק פריך אולם התייעצתי עם חכמים ממני ומסתבר שאפשר להקפיא בצק פריך גם לפני האפייה וגם אחרי. אם אתם מכינים עוגה, תכינו את הבצק, ניילון נצמד ולמקפיא.
אפשר כמובן לרדד לצורה עגולה, לשמור בנייר אפייה, ניילון נצמד ולמקפיא. מפשירים במקרר.
בצק עלים, בצק פילו
אם אתם מכינים בורקס למשל או כל בצק עלים אחר ממולא, אפשר להכין מראש, לאפות ולהפשיר במקרר או בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה יש לחמם בתנור, כדי שיהיה פריך.
אחותי מכינה בורקס גם מבצק עלים וגם מבצק פילו, אופה חצי אפייה ומקפיאה. לפני ההגשה ממשיכה עם האפיה.
הקפאת עוגות שמרים
אין בעיה להקפיא עוגות שמרים לאחר האפייה. אחרי האפייה של עוגת השמרים, תנו לה לנוח וכשהגיעה לטמפרטורת החדר, לעטוף בניילון נצמד ולמקפיא. מפשירים אותה או במקרר או בטמפרטורת החדר, לגבי עוגות שמרים ממליצה לחמם אותן בתנור מספר דקות לפני ההגשה, ליצור פריכות לעוגה. שוב, עוגות שמרים עם פירות פחות מומלץ להקפיא, כי הפירות יגירו נוזלים.
הקפאת מאפינס, קאפקייקס ועוגיות
ניתן בהחלט להקפיא מאפינס, קאפקייקס, הן במירקם כמו עוגה בחושה ואין בעיה עם ההקפאה. מכינים, ניילון נצמד ולמקפיא. כמובן ללא ציפוי קרם. את ציפוי הקרם תכינו לאחר ההפשרה.
גם עוגיות חמאה או עוגיות יבשות אפשר להקפיא בקופסה אטומה עד חודשיים ימים.
כנ"ל לגבי בראוניז זה עובד אש!
מתכונים לבראוניז טעימים ומהירים
עוגיות מגולגלות בתמרים, שוקולד או ריבה ניתנות להקפאה. תכינו, אחרי זה לקופסה אטומה ולמקפיא. אל תשכחו את הפיתקית! אפשר להשאיר כחודשיים בהקפאה. מפשירים בטמפרטורת החדר.
מחפשים מתכונים לראש השנה? בבקשה
מתכונים לראש השנה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן36– מתכונים לווטצ'אפ
מקווה שעזרתי לכם ואם לא אשמח לענות על עוד שאלות כמובן
גם כאן למטה או בקבוצת הפייסבוק
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מדריך להקפאת והפשרת אוכל
