נאן לחם הודי על מחבת, רך וטעים. מכינים אותו כמו פיתה, הוא עשוי מבצק שמרים ולקראת הסוף מוסיפים לו שמן עם עשבי תיבול. יש המכינים את הנאן עם יוגורט, אני הכנתי טבעוני/פרווה. הילדים טרפו אותו! זה היה כל כך טעים. אתם יכולים להכין ולהגיש להם ישר.
נאן הוא לחם טעים להפליא, עם מרקם רך וטעם עדין. הוא משתלב נהדר עם מנות הודיות רבות, כמו קארי, דאל, מטבלים וסלטים, אבל גם מתאים מצויין לארוחת ערב.
נאן הוא לחם קל יחסית להכנה, גם עבור מי שאין לו הרבה ניסיון באפייה. המרכיבים פשוטים וההכנה מהירה וקלה, זה להכין בצק שמרים וזה קל.הכנתי לכם סרטון הדרכה שלב אחרי שלב.
נאן הוא לחם מושלם לכל אירוע, בין אם זה ארוחת ערב משפחתית, מסיבה עם חברים או פשוט כנשנוש טעים.
למרות פשטותו, נאן הוא לחם מרשים שיעורר התפעלות אצל האורחים שלכם. ניתן להכין נאן עם וריאציות שונות. מורחים את הנאן עם שמן זית ועשבי תיבול. אני בחרתי בפטרוזיליה, אם אתם אוהבים כוסברה אפשר בהחלט. אפשר גם להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח לבן.
אין כמו תחושת הסיפוק שמרגישים כשמכינים לחם טרי וטעים בבית. נאן הוא מתכון נהדר להתנסות בו וליהנות מהתוצאות. כשמכינים אותו על המחבת והבועות מתחילות לבצבץ זו ממש התרגשות!
הכנתי לכם סרטון הדגמה שלב אחרי שלב
איך תדעו שהנאן שלכם הצליח? תראו את הבועות על גבי הנאן,

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ

בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי

הקוצץ הנהדר חזר למלאי
רוצים לראות איך עובדים עם הקוצץ? בבקשה
הקוצץ בסרטון הוא של נעמן אבל עושה את אותה הפעולה של הקוצץ של פוד אפיל
כדי שתתרשמו איך עובדים עם המכשיר
מחפשים עוד מתכונים ללחם ולחמניות? בבקשה
מתכונים ללחם ולחמניות

נאן לחם הודי על מחבת

נאן לחם הודי על מחבת
סוויט דוליIngredients
- 3 כוסות קמח
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס מים פושרים
תיבול הנאן
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתוש
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה/כוסברה קצוצה
Instructions
- שמים בקערת מיקסר את הקמח
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים
- מוסיפים את המלח ומערבבים
- מוסיפים את השמרים ומערבבים
- מפעילים את המיקסר ומוסיפים את המים המים לאט לאט
- אחרי מספר דקות מוסיפים את השמן ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
- עד שהבצק נתלה על הוו לישה
- מוציאים את הבצק מהמיקסר, משמנים תבנית ושמים את הבצק להתפחה
- מתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק תופח
- מוציאים את הבצק ולשים את הבצק עד להוצאת האוויר
- חותכים לעשרה כדורים בערך
- מכסים את הכדורים במגבת ומתפיחים עוד עשרים דקות
- מכינים קערת שמן זית מעורבבת עם שום טחון, פטרוזיליה ומלח
- מחממים מחבת שיהיה חם אין צורך לשמן
- מרדדים כדור בצק למשטח ישר
- מעבירים את הבצק למחבת כשהוא חם
- נותנים לבצק לנוח על המחבת ורואים איך הבועות מתחילות לתפוח בתוך הבצק
- כשהבועות מתחילות לצוץ מורחים את הנאן עם השמן זית והתבלינים
- אחרי מספר דקות הופכים את הנאן לצד השני וממשיכים לטגן על המחבת
- כשהוא חום, מעבירים לצלחת וממשיכים לטגן ככה את כל הנאן שלנו
- הנאן טעים מאד באותו היום. אשפר כמובן גם להקפיא. בתיאבון