ז'אבן ממתק מושלם למימונה הכינה מעיין לכבוד המימונה שתערך בביתה
מעיין הדגימה ואני הכנתי לכם סרטון איך מכינים בדיוק את הז'אבן.
הכל התחיל כשמעיין סיפרה לי כדרך אגב, בזמן שהתארחנו אצל חמותה, שהיא עומדת להכין ז'אבן למימונה.
התעלפתי. אם יש משהו שמפיל אותי מהרגליים זה הז'אבן. הממתק הלבן המושלם הזה.
כבר שנים שאני רוצה להכין ועוד לא היתה לי הזדמנות.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו21 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
כשמעיין סיפרה שהיא הולכת להכין את הז'אבן היה לי ברור,
שהיא עוד לא יודעת, אבל היא הולכת להדגים בדיוק איך מכינים.
מעיין הנהדרת שיתפה איתי פעולה ולמרות שהנסיכה הקטנה שלה רצתה על הידיים,
היא הסבירה במדוייק, הדגימה והכינה את הז'אבן המושלם.
תודה רבה מעיין!
ראשית, מכינים סירופ ממים, סוכר, סוכר וניל ולימון שמבשלים לאט.
מבשלים את סירופ הסוכר על האש עד שנעשה סמיך ומקררים.
שלב שני, מקציפים חלבונים ולאחר שהקצף תפח
מוסיפים לאט-לאט-לאט
את סירופ הסוכר לקצף החלבונים.
לאט אמרתי. ככה הקצף תופח, צובר נפח והופך למבריק.
תראו בתמונה איך הז'אבן בטון, לא זז מהקערה גם כשהופכים את הקערה.

בסיום מעבירים לכלי הגשה על הדרך עושים קלו-לו-לו
ומקשטים בשקדים שזה נגד עין הרע כדברי מעיין.
או סתם מזלפים בצורות יפות

תראו איזה יופי!

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
והנה שולחן המימונה במלוא תפארתו
אצל מעיין בקרמן

מחפשים עוד מתכונים למימונה?
בבקשה
מתכונים למימונה מתוקים ונהדרים

בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים למימונה תמצאו כאן
עוגיות דבלה – העוגיות של חנה בטיט
כשנוגסים הבצק הדק מתפורר בפה, טיפות הדבש מטפטפות ואתם מרגישים שהגעתם לגן עדן!
עוגיות המלכה התוניסאיות
עלי סיגר במילוי בוטנים – העוגיות של חנה בטיט
בוטנים טחונים ומתוקים עטופים בבצק דק טבולים בסירופ מתוק. חלום!

עוגיות בוטנים לפסח נהדרות
עוגיות בוטנים לפסח מארבעה מצרכים בלבד

חייבת להודות לבנות היפות ששלחו לי תמונות של הז'אבן שהכינו

![]()
![]()
מה צריך בשביל ז'אבן ממתק מושלם למימונה?
2 חלבונים
חצי קילו סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי מים
חצי לימון סחוט
לקישוט – שקדים שלמים או קישוטי זהב
איך מכינים ז'אבן ממתק מושלם למימונה?
שמים את המים, הסוכר וסוכר הוניל בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
לאחר שהסוכר נמס, מנמיכים את האש, מערבבים מדי פעם ומבשלים עוד כרבע שעה,
עד קבלת נוזל סמיך.
להוריד מהאש ולקרר את הנוזל.
לשים את החלבונים בקערה ולהקציף לקצף לבן ותפוח,
לאט לאט להוסיף את נוזל המים והסוכר, לאט לאט.
להוסיף כף אחרי כף במהירות איטית ובינתיים המיקסר לא מפסיק לעבוד
על מהירות בינונית.
אחרי שסיימנו עם הנוזל, נותנים למיקסר לעבוד עוד כעשר דקות לפחות,
עד שהתערובת מבריקה וסמיכה מאד.
בזמן שהמיקסר עובד תראו את הצבע משתנה ללבן מבהיק.
מעבירים לקערת הגשה יפה ומקשטים בשקדים או בקישוטי זהב.
חג שמח!
אשמח לדעת אם אפשר להכין מראש בבוקר ולהקפיא או לשמור במקרר לערב?
תודה!
לא צריך להקפיא. תכיני בבוקר ותשמרי במקרר לא יקרה לזה כלום עד הערב. גם יום לפני אפשר להכין. הוא יציב וחזק.