חלה עגולה מתוקה לראש השנה, תהייה מושלמת לשולחן החג שלכם. היא כל כך רכה ונימוחה שאי אפשר להפסיק לאכול אותה.
בראש השנה נהוג לאכול חלה עגולה. חלה עגולה משמעותה מחזוריות וגם בברכת המוציא טובלים את החלה בסוכר ולא במלח כנהוג.
הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות איך הכנתי בדיוק את החלה המתוקה
השנה, במקום לקלוע צמות החלטתי ללכת על חלה עגולה פשוטה שמכינים עם עיגולי חלה. מכינים את הבצק, מתפיחים כמובן ואחרי ההתפחה מחלקים את הכמות לשניים. מכמות של חצי קילו קמח יהיו לכם שתי חלות עגולות יפות.
הבצק יוצא רך רך. אני קימחתי את משטח העבודה מדי פעם כדי שיהיה לי יותר קל לעבוד. תכדררו את הכדור בתוך היד עד שהכדור יהיה חלק ומושלם.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו בסטורי ובהיילייטס
איך הכנתי את החלה המתוקה בלייב בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
את הלחמניות אחרי שכידדרתי שמתי בתבנית
באמצע התבנית שמתי כלי כדי שתישאר צורה של עיגול
ככה נראית החלה אחרי שהלחמניות תפחו
לאפייה הכנסתי בלי הכלי שבאמצע

ככה נראית החלה שלנו כשיצאה מהתנור
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו21 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
אפשר לראות בתמונה
את דפדופי הבצק כמה שהחלה יצאה רכה
ממש מושלמת.
כשהחלה יצאה מהתנור, העברתי עליה
מריחה קלה של סירופ סוכר כדי שתהייה טיפה יותר מתוקה
והיא נתנה לה שידרוג בטעם.
רוצים לדעת מתי מברכים על החלה? בבקשה

הנה משטח שיעזור לכם להכין את החלה במבצע מיוחד
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מחפשים מתכון לחלה פרווה? בבקשה
חלה מתוקה משתי רצועות פרווה
אהובות ואהובים, שתהייה לנו שנה עגולה
עם המון בשורות טובות ובריאות לכולנו.
שנה טובה ומתוקה.
חלה עגולה מתוקה לראש השנה
מתכון לחלה מתוקה משתי רצועות פרווה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח לבן
- 25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 200 גרם חמאה
- 1 כף סוכר
- 1 ביצה
- 3 כפות דבש
- 1 כפית מלח
- 1 כוס חלב פושר
למריחה מעל
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות שומשום
סירופ סוכר
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס מים
- כפית תמצית וניל
- חצי כפית מיץ לימון סחוט
Instructions
- בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
- מוסיפים ביצה, חמאה, דבש ונותנים למיקסר לעבוד דקה
- מוסיפים את המלח, מוסיפים את החלב והמיקסר עובד
- נותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה כעשר דקות עד שהבצק נתלה על הוו לישה.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר
- משמנים קערה עם מעט שמן זית ומעבירים את הבצק לקערה
- מכסים את הקערה עם ניילון ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב להוצאת האוויר
- חותכים את הבצק לשני חלקים שווים מכל חלק נכין חלה
- כל חלק מחלקים ל6-8 כדורים
- מכסים את הבצק ומתחילים להכין את החלה
- לשים את הבצק ומכדררים לכדור עגול וחלק
- עם כף היד מכדררים את הכדור בתוך כף היד עד שהוא ממש חלק
- משמנים תבנית ומסדרים את הכדורים עם רווח ביניהם בתבנית
- באמצע שמים כלי עגול כדי שישאר לנו באמצע עיגול ריק
- אחרי שסיימנו למלא את התבנית, מורחים ביצה טרופה על כדורי הבצק
- מפזרים שומשום ומחכים עוד כחצי שעה עד שהכדורים תופחים מעט
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כחצי שעה עד שהחלה משחימה
- בינתיים מכינים סירופ מתוק.
- שמים בסיר את הסוכר עם המים הלימון והווניל ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות נוספות
- כשהתבנית יוצאת מהתנור, מורחים על החלה שלנו מסירופ הסוכר
- שיהיה חג שמח אהובות ואהובים.
