הבן שלי הצטרף לאנשי הללא גלוטן וביקש שאכין לו לחם טחינה ללא גלוטן, הסכמתי כמובן אבל אחרי שהכנתי החלטתי על גירסה חדשה ונוספת, שיהיה לילד עוד לחם לאכול.
פעמיים הכנתי את הלחם מרוב שהיה לו הצלחה. לחם שקדים וטחינה שמכינים בעשרים דקות, אפילו פחות.
בפעם הראשונה הכנתי בבית ובפעם השנייה הכנתי אצל אחותי, כי היא כל כך התלהבה מהלחם, ולכן תוכלו לראות שפעם אחת יש לנו לחם בלי גרעינים למעלה ובפעם השנייה יש בתמונה לחם עם גרעינים למעלה.
אלה המתכונים האהובים עלי, שלא צריך להתברבר איתם. מערבבים הכל ביחד בקערה אחת ויש לנו תוצאה נהדרת.
זה בדיוק מה שעשיתי עם הלחם שקדים וטחינה. שמים את כל המצרכים היבשים בקערה, מערבבים הכל ביחד, מוסיפים את המצרכים הרטובים והיידה לתבנית.
בום! יש לנו לחם שקדים טחינה ללא טיפת גלוטן שעם קצת חמאה עליו – אמא'לה ואבא'לה היה פשוט שוס.
הנה סרטון שתראו בדיוק איך הכנתי
טעים אצלי באינסטוש בואו –
האינסטגרם של סוויטדולי
תראו את היפה שלנו שאם תמרחו עליו חמאה
ואי ואי כמה יהיה טעים!
זו הגירסה שהכנתי אצל אחותי
הלחם עם גרעיני חמניה ודלעת מעל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן55– מתכונים לווטצ'אפ
תוכלו לבחור להכין מה שאתם אוהבים,
עם גרעינים למעלה, בלי גרעינים למעלה
לחם שקדים וטחינה ללא גלוטן הוא שוס!
סט קופסאות מושלם למטבח
הקופסאות מתאימות לכל השימושים אחסון יבש ורטוב
לשימוש במיקרוגל
מקרר ומקפיא נקיה מרעלים BPA FREE
מתאימות לשטיפה במדיח כלים.
אטם סיליקון מסביב למכסה לאיטום מושלם!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לחם שקדים וטחינה ללא גלוטן
לחם שקדים וטחינה ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 200 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם גרעיני פשתן טחונים
- 100 גרם גרעיני חמניה
- 100 גרם גרעיני דלעת
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות טחינה
- 1 כפית מלח
- חצי כוס מים
Instructions
- שמים את כל המצרכים היבשים בקערה ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים לבלילה את הביצים, שמן, מים ומערבבים הכל ביחד
- משמנים תבנית ויוצקים פנימה את הבלילה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כחצי שעה ואולי קצת יותר, תלוי בחום התנור שלכם, עד שהלחם משחים.
- מוציאים ומקררים, פורסים פרוסה והופ! יש לחם לחם נהדר!
