בורקס שמכינים לבד בבית במילוי גבינות ומנגולד זה מתכון להכנת בצק לבורקס בבית! כן כן לא הולכים לסופר לקנות בצק, היום אנחנו נכין ביחד את הבצק ואת הבורקס.
רותם אהובתי, זאת שלימדה אותנו להכין מופלטה מושלמת, אירחה את בתי לארוחה והגישה לה בורקס שהכינה לבד. מיד התקשרתי והתחננתי שתבוא ושנכין ביחד, כדי שכולנו נלמד איך מכינים בצק לבורקס.
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך מכינים את הבורקס
נונה פקימה שתהייה בגן עדן, אמא של אבא שלי, היתה מכינה מדי שבוע בורקס לאבא שלי ומגיעה בהליכה מהעיר התחתית, עד קרית אליעזר עם מגש בורקס.
כשרותם פתחה את הבצק, לא יכולתי שלא להיזכר בנונה פקימה ובבורקס המופלאים שהכינה.
בהתחלה חששתי שזו תהייה עבודה קשה מדי, ואני, אתם יודעים, דוגלת במתכונים מהירים, אבל רותם הראתה לי כמה קל להכין את הבצק.
מכינים את הבצק בלילה, מחלקים לכדורים, משאירים בתבנית עם שמן ולמחרת פותחים את הבצק וממלאים את הבורקס.

בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
רותם אמרה שאצלה אוהבים גבינות, אני התעקשתי להוסיף גם תרד, רק שבסופר לא היה תרד, אז קניתי מנגולד, ולכן הוספנו לתערובת הגבינות מנגולד.
כשהכנו – שמנו פס מלית וגלגלנו את הבורקס.
טיפ ממני – בנוסף לשכבה העליונה, תמרחו מהמלית על כל הבצק, זה יקפיץ לכם את הבורקס ממש!

אני אוהבת את הצורה של השבלולים, רותם הכינה בצורת לבבות וככה תוכלו לראות את שתי הצורות בתבנית לפני שנכנסה לתנור.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו91 כאן- מתכונים לווטצא'פ
כלל חשוב – לא לאפות את הבצק יותר מדי. כשהתחתית שחומה, תוציאו מהתנור.
חשוב שהבצק יהיה רך כי אם לא, הבצק יהיה קשה לאכילה ובלתי אכיל. שלא תגידו לא אמרתי.
הם היו במקרר יומיים ולאחר מכן חוממו והוגשו – היו מצויינים! שמרו על טעמם.
בדיעבד, מלית הגבינה בעיני היתה משעממת והמילוי של המנגולד והגבינה ממש הקפיץ את הטעם של הבורקס.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אפשר בהחלט להכין עם כל מילוי אחר שאתם אוהבים, תפוחי אדמה, תרד, מה שאוהבים.
מבצעי שבועות ממשיכים!

ביצים קשות, סלט ויש לכם תוספת מושלמת לארוחת שבועות.
בורקס שמכינים לבד בבית במילוי גבינות ומנגולד
בורקס שמכינים לבד בבית במילוי גבינות ומנגולד
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 2 כפיות מלח
- 1 כף חומץ
- 1וחצי כוס מים
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
תערובת הגבינות
- 250 גרם גבינה מלוחה בולגרית
- 200 גרם גבינה לבנה
- 6 עלי מנגולד קצוצים
Instructions
- לילה לפני, בקערת מיקסר מכניסים את הקמח, שמן, מלח, חומץ ומים ומערבבים במיקסר
- מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד
- מחלקים את הבצק ל-10 כדורים
- יוצקים שמן לקערה ומניחים את הכדורים בקערה
- נותנים לכדורים לשחות בתוך השמן
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה
- למחרת, מוציאים מהמקרר ועל גבי משטח עבודה פותחים כל כדור בצק
- כשאני אומרת לפתוח, תמתחו עם הידיים בזמן הפתיחה את הבצק
- הבצק עם שמן והוא נמתח לצדדים בקלות.
- גם אם הוא יקרע, לא קרה כלום. תמתחו את הבצק שיהיה דק דק
- מכינים את מלית הגבינות והמנגולד, מפוררים את הגבינה המלוחה, מערבבים עם הגבינה הלבנה והמנגולד הקצוץ לתערובת אחידה
- פותחים עלה עד שהוא דק שקוף, שמים שורה של המלית ומגלגלים.
- מגלגלים לצורת שבלול או לב מה שאוהבים
- מניחים בתבנית וככה מכינים את כל הבורקס
- מצפים בביצה טרופה ושומשום ולתנור
- לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-30 דקות
- תשגיחו עליהם מזהירה אתכם! שלא יהיו שחומים מדי ויתייבשו לכם
- מוציאים, מגישים עם חמינדוס ואתם מאושרים! חג שמח