פלפל ממולא בקינואה ועדשים, תבשיל טבעוני / צמחוני טעים אש! זוכרים שפתחתי את הסדנה לניקוי רעלים? שבועיים של אכילה בריאה וניקוי הגוף והכבד. בדרך כלל נשקלים אחרי שבוע לראות תוצאות, אגלה לכם סוד, ביום ראשון אחרי שישי-שבת, לא התאפקתי ועליתי על המשקל. 2 קילו פחות – הללויה! ושלא תטעו אנחנו אוכלות המון! השבוע נוסף לתפריט הקינואה והחלטתי לפנק את הבנות בפלפלים ממולאים עם קינואה ועדשים.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
פלפלים ממולאים בקינואה ועדשים עם רוטב של עגבניות טריות, שפשוט יצאו אש!
הכנתי את התערובת של הקינואה עם העדשים לחוד
הוספתי פטרוזיליה, עגבניות שטחנתי וערבבתי הכל ביחד
הכמות במתכון יוצאת מאד גדולה
אם אתם רוצים פחות פלפלים,
תקטינו בחצי את הכמות של הקינואה והעדשים
רוטב עגבניות מעגבניות טחונות בלבד
לא מקופסה, עם תבלינים ושום,
מילאתי את הפלפלים ושמתי על האש
פיזרתי גם בתוך הסיר מהתערובת שנשארה
ואו יצא נהדר!
האמת, אחרי הרתיחה, העברתי לתנור לשעה וחצי
ובום! יש לנו סיר מהסרטים
עוד מתכונים טבעוניים תמצאו כאן
מתכונים טבעוניים
תראו את הפלפל היפה שלנו
מוגש על צלחת
והשוס כמו תמיד – הילדים טעמו ועפו עפו עפו עליו
לקחו לי הכל חח הייתי צריכה להכין לי סיר חדש
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
זוג תבניות מעולה להכנת עוגות או לחמים
לא מתקלפות, לא מתעוותות, מצוינות!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אני העדפתי להעביר את הפלפל לתנור אבל אתם יכולים להמשיך לבשל אותו על הגז,
ובטוחה שתהנו מאד
פלפל ממולא בקינואה ועדשים
פלפל ממולא בקינואה ועדשים
סוויט דוליIngredients
- 8 פלפלים
- 1 כוס קינואה לבנה ואדומה
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה (שקית מהסופר)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
לרוטב
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 5 עגבניות
- 1.5 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 5 שיני שום
Instructions
- חותכים את החלק העליון של הפלפל, לא זורקים, מנקים את הפלפלים מהגרעינים ושמים בצד
- מכינים את הרוטב של הסיר
- טוחנים עגבניות לרסק, מוציאים כמה כפות תשאירו בצד, נוסיף לתערובת של הקינואה והעדשים
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומאדים את הבצל היטב
- מוסיפים את רסק העגבניות לסיר עם הבצל, מוסיפים את המים, מלח, פלפל ושיני שום ומביאים לרתיחה
- אחרי שהמים רתחו מנמיכים את האש
- שוטפים את העדשים היטב ושמים בקערה
- מוסיפים את הקינואה
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת הרסק עגבניות ששמנו בצד
- מוסיפים מלח, פלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה
- ממלאים את הפלפלים בתערובת
- נשארה לכם תערובת? תשימו בסיר עם הרוטב - יתבשל מושלם
- שמים את הפלפלים בצפיפות בסיר אחד ליד השני
- יוצקים מהרוטב של העגבניות על הפלפלים ומכסים עם "המכסה" של הפלפל
- מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
- או מעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כשעה וחצי
- הם יוצאים טעימים אש! הפלפל יוצא רך, התערובת נהדרת, תהנו.

מה הכוונה קינואה לבנה ואדומה ? לערבב 2 סוגים ? וגם איזה עדשים ירוקות או כתומות ?
כן בדיוק, לערבב את שני הסוגים למרות שאת יכולה לעשות רק עם סוג אחד. עדשים ירוקות. ושיהיה בהצלחה.
תודה דולי , יש לי עוד שאלה , איזה מנה בשרית מתאימה ליד הפלפלים ? משהו קל ומהיר ? ושוב תודה
הייתי ממליצה על מנת עוף מכל סוג שהוא כי יש לך את התוספת של הירקות. שולחת לך קישור למתכונים לעוף תבחרי מה שמתאים לך
https://sweetdooly.co.il/recipes/chicken
אפשר לשלב עדשים שחורות ? מתאים ?
בטח. יש לי גם מתכון עם עדשים שחורות. יהיה מעולה
אפשר בכמות קטנה של 3-4 פלפלים? כמה להוריד במילוי?
בהחלט. תכיני חצי מהכמות