איך מכינים קרם פטיסייר שלב אחרי שלב עם סרטון הדרכה והסברים הכנתי לכם כדי שתראו שהשם אולי מה-זה מפונפן, אבל כמה קל להכין את הקרם המופלא הזה.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
קרם פטיסייר אהוב ביותר והוא בעל מירקם מושלם ועשיר שמתמוסס בפה. קוראים לו גם קרם דיפלומט ולעיתים קרם שניט, קרם פטיסייר מגיע אלינו מהמטבח הצרפתי.
קרם פטיסייר מכינים מחלמונים, חלב, קורנפלור וחמאה. תהליך מאד קל להכנה אבל צריך להקפיד על התהליך הנכון ובשביל זה הכנתי לכם סרטון הדגמה שלב אחרי שלב.
סרטון שלב אחרי שלב איך מכינים קרם פטיסייר
קרם פטיסייר מעולה למילוי פחזניות או עוגות, במיוחד עוגת קרמשניט האהובה.
כללים חשובים בהכנת קרם פטיסייר, תעקבו אחרי השלבים כי הם יהיו ההצלחה שלכם.
הקצפת החלמונים
מתחילים עם הקצפת החלמונים והסוכר לקצף בהיר. לא חייבים מיקסר, אפשר לערבב ביד אבל בואו, זה שאני מרשה בלי מיקסר זה לא אומר שאפשר לרמות. שהקצף של החלמונים והסוכר יהיה בהיר. אני השתמשתי בסוכר וניל אבל בהחלט אפשר להחליף לוניל איכותי.
בינתיים מחממים חלב בסיר נפרד על האש ומביאים כמעט לרתיחה, שיהיה ממש חם – תקפידו מאד שלא ירתח.
בכלי נפרד מערבבים קורנפלור עם חלב, שהקורנפלור ימס בתוך החלב.
לקערת החלמונים – הצהובים – המוקצפים מוסיפים את החלב עם הקורנפלור ומערבבים.
השוואת טמפרטורות
עכשיו מגיע שלב שנקרא – השוואת טמפרטורות – זה השלב שאנחנו מוסיפים את החלב החם לתערובת הביצים אבל בפעמיים או שלוש, לאט, כדי שהביצים לא יהפכו לנו לחביתה, זה אולי נשמע מסובך אבל בפועל, זה פשוט לעבוד לאט ונכון.
לערבב-לערבב-לערבב
חשוב מאד בזמן ההכנה כל הזמן לערבב את החלב, כדי שלא יווצרו לנו גושים בזמן הבישול. תעבדו על אש נמוכה שהתבשיל שלכם לא ירתח יתר על המידה. כשהחלב נעשה סמיך ממש, אתם יודעים שהפטיסייר שלכם יהיה נהדר.
הוספת חמאה/ קצפת
בסוף מוסיפים חמאה להעשרה של הטעם, ושוב מערבבים עד שהפטיסייר שלנו מוכן.
קירור ואחסנה
אחרי שהקרם שלנו מוכן, תנו לו להתקרר מעט ותעבירו לקופסה אטומה לקירור במקרר. אחרי שהקרם קר אפשר למלא איתו פחזניות, או עוגות.
הכי חשוב!
תעבדו לפי השלבים, בלי לקצר תהליכים, תערבבו כל הזמן ויהיה לכם קרם פטיסייר מושלם!
תוכלו למצוא מתכונים עם קרם פטיסייר –
בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת

הקוצץ המושלם למטבח
הזמינו היום תקבלו עד הפסח!

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
איך מכינים קרם פטיסייר
איך מכינים קרם פטיסייר
סוויט דוליIngredients
- 4 כוסות חלב
- חצי כוס קורנפלור
- 5 חלמונים
- חצי כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- 100 גרם חמאה
Instructions
- בקערת מיקסר שמים את החלמונים עם הסוכר וסוכר וניל ומקציפים לקצף לבן ואוורירי ומניחים בצד.
- שלוש כוסות מהחלב שמים בסיר ומחממים את החלב על האש
- כוס אחת מערבבים עם הקורנפלור עד שהקורנפלור נמס
- אחרי שהקצף של החלמונים בהיר, מוסיפים את החלב עם הקורנפלור לאט למיקסר
- כוס אחת מהסיר שעל האש מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים באיטיות,
- מעבירים את קערת המיקסר ליד הסיר ולאט לאט מעבירים את כל הבלילה לסיר עם החלב
- מערבבים כל הזמן
- ממשיכים לערבב עד שהעיסה ממש אבל ממש מסמיכה
- מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד
- כשהחמאה נמסה ויש לנו בלילה אחידה מעבירים את הקערה למקרר לקירור לכמה שעות, כדי שהקרם יתייצב או
- נותנים לקרם הפטיסייר להתקרר מעט ומעבירים לקופסת איחסון, לכסות ו למקרר.
- קרם פטיסייר מושלם!
