שבת בבוקר יום יפה, אמא כבר שתתה קפה ואמא יודעת שהילדים יאהבו בורקס גבינה חם.
בורקס גבינה לעצלנים מכינים אנשים שרוצים להכין בורקס טעים ולא להסתבך עם צורות.
מוציאים בצק עלים מהפריזר ומחכים שיפשיר עד שאפשר יהיה לעבוד איתו.
בינתיים מכינים את תערובת הגבינות.
שמים שכבה אחת על התבנית, יוצקים את תערובת הגבינות, עוד שכבת בצק למעלה
והבורקס שלכם מוכן.
נו, לא תכינו?
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו42 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
אפשר להכין בתבנית אחת, או לשלושה ילדים בתבניות אישיות
שלא יגידו למה היא קבלה ואני לא.
לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מתכונים לבורקסים טעימים
ואם מתחשק לכם משהו אחר בבורקס שלכם רק תבקשו
בשביל להגיע למתכון לחצו על השורה הצבעונית
בורקס תרד עם עלי פילו
שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות
מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה – החלום עלי אדמות
ויש מבחר גדול נוסף פה – מאפים מלוחים ולחמים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לבורקס גבינה לעצלנים
בורקס גבינה לעצלנים
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק עלים
- 250 גרם גבינה בולגרית
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 ביצים
- 1 כף שומשום
Instructions
- משמנים תבנית בינונית עם ספריי שמן
- מרדדים את הבצק, חותכים בגודל התבנית ופורסים את הבצק בתוך התבנית
- מערבבים את הביצים בקערית נפרדת ומוציאים מהבלילה כף או שתיים מתערובת הביצים, זה ישמש אותנו למריחה על הבצק
- מערבבים את הגבינות עם הביצים לתערובת אחידה ויוצקים הבלילה לתבנית
- חותכים מהבצק ריבוע נוסף ומכסים את הגבינה
- מצמידים בקצוות את הבצק לתבנית
- עם סכין חד מעבירים פסים לאורך הבצק פעם לרוחב בצורת ריבועים
- לחתוך בזהירות, לא לסמן – לחתוך! שיראו את הגבינה
- את תערובת הבלילה ששמרנו מהביצים מורחים על הבצק
- מפזרים מעל שומשום
- בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כעשר דקות
- מורידים את האש ל – 160 ואופים כארבעים דקות עד שהבצק משחים
- חג שמח!
מה צריך בשביל בורקס גבינה לעצלנים?
1 חבילת בצק עלים מוכן
250 גבינה בולגרית מלוחה
250 גרם גבינה לבנה 5%
2 ביצים
מעט שומשום לפיזור מעל
איך מכינים בורקס גבינה לעצלנים?
משמנים תבנית בינונית עם ספריי שמן.
מרדדים את הבצק, חותכים בגודל התבנית ופורסים את הבצק בתוך התבנית.
מערבבים את הגבינות עם הביצים לתערובת אחידה ויוצקים הבלילה לתבנית.
חותכים מהבצק ריבוע נוסף ומכסים את הגבינה.
מצמידים בקצוות את הבצק לתבנית.
עם סכין חד מעבירים פסים לאורך הבצק פעם לרוחב בצורת ריבועים.
לחתוך בזהירות, לא לסמן – לחתוך! שיראו את הגבינה.
את הביצה ששמרתם בכוס למרוח על הבצק.
לפזר מלמעלה שומשום.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כעשר דקות.
מורידים את האש ל – 160 ואופים כארבעים דקות עד שהבצק משחים.
כן כן אתם תהנו.