פשטידת מצות ובשר על המחבת או בשמה האוטנטי מינה,
נהגה להכין דודה שלי אסתר מצא שנים וכל פעם מחדש הייתי מתעלפת מהטעם.
כבר סיפרתי כל כך הרבה פעמים על המטבח המופלא של אמי ודודותי,
שלפני שטובי השפים בעולם הכינו מטעמים,
הן הכינו וצלחתו ככה שכולנו היינו כאבק לרגליהן.
נשאר לכם בשר טחון מהחג? בואו תכינו את הפשטידה.
לא נשאר לכם בשר טחון?אז רוצו להכין כי פשטידת המצות
או בשמה הספרדי, מינה, היא פשוט חלום.
יש כאלה שאופים אותה בתנור, אני הלכתי על השיטה הקלה, במחבת.
הכנתי לכם גם סרטון ותראו את הטריק
איך בדיוק הפכתי את הפשטידה במחבת.
בואו תראו כמה קל להכין
אני קוראת ללביבה הענקית הזו פשטידת בשר על המחבת,
דודה אסתר קראה לזה מינה, תקראו לזה איך שאתם רוצים, תכינו ולא תתחרטו.
אפשר להכין עם בשר, אפשר עם תפוחי אדמה,
עם פטריות, עם מה שאתם אוהבים.
אם אתם מעדיפים לא להכין על מחבת,
אפשרי בהחלט, תשמנו תבנית ותאפו בתנור.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו24 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מבצע! 2 בקבוקים למרסס שמן מזכוכית 250 מל’
לפרטים ורכישה
מבצע! 2 בקבוקים למרסס שמן מזכוכית 250 מל’
ליד הפשטידה תכינו לכם סלט, רק תבחרו איזה
ויש לכם ארוחה נפלאה
כרובית אפויה בתנור עם בצל
סלט עגבניות עם פלפל חריף וכוסברה
סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות
רוצים לקבל במייל כל יום מתכון לפסח?
דולי, תשלחי לי מתכונים לפסח!
בואו הירשמו כאן
לעוד מתכונים יוונים, מבחר מתכונים יוונים מכל הסוגים,
אוכל יווני סלוניקאי לחצו כאן
מתכונים יוונים
תוכלו למצוא כאן
מתכונים לפסח
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
פשטידת מצות ובשר על המחבת
סוויט טיפ:
ניתן גם לאפות את הפשטידה בתנור.
פשטידת מצות ובשר על המחבת
סוויט דוליIngredients
- 3 מצות
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 500 גרם בשר טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- יוצקים למחבת מעט שמן, מוסיפים את קוביות הבצל
- ומטגנים את הבצל לגוון שחום.
- מוסיפים את הבשר ומפוררים עם מזלג.
- מבשלים את הבשר עד שהוא מוכן. מורידים מהאש ומקררים.
- בקערה שמים 3 מצות ומפוררים
- יוצקים מעט מים על המצות ומרטיבים אותן
- לאחר שהמצות התרטבו, שופכים את המים ומועכים את המצות
- מוסיפים לקערה בשר,מלח ופלפל, ביצים ומערבבים הכל ביחד
- מחממים שמן במחבת וכשהשמן חם מעבירים את הבלילה למחבת
- לאחר כמה דקות מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה
- מדי פעם מזיזים את המחבת שהפשטידה לא תידבק לתחתית המחבת
- כדי להפוך את הפשטידה, יש לשים צלחת על המחבת, להגיד אחד שתים שלוש ולהפוך את החביתה על הצלחת ולהחליק אותה בחזרה למחבת.
- מבשלים עוד כמה דקות עד שהפשטידה מוכנה,ויש לכם ארוחה נפלאה!
גירסת אפייה
- מכינים את הפשטידה לפי ההוראות משמנים תבנית ומעבירים אליה את הפשטידה
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הפשטידה ואופים כארבעים דקות עד שמוכנה
- בתיאבון!
תודה על המתכון. אהבו אותו מאד. בר הכנתי פעמיים ממנו.
איזה כיף לשמוע. תודה רבה!