מתכון לרוטב בשמל מושלם בעשר דקות שיקפיץ לכם כל לזניה או פשטידה, ואפילו עם כל מנת ירקות. רוטב בשמל הוא רוטב מהמטבח הצרפתי העשוי מחמאה, חלב, קמח ותבלינים, שמבשלים והופכים לרביכה, לעיסה סמיכה.
כדי שיהיה פרווה אפשר להשתמש בנטורינה ובמקום חלב, חלב צמחי או מים.
הכנתי לכם סרטון קצר איך מכינים שתראו כמה קל
בואו לאינסטוש שלי – טעים שם
האינסטגרם של סוויטדולי
להכין רוטב בשמל נשמע מסובך, אבל אהובות ואהובים שלי מכינים את הרוטב הזה בעשר דקות בבית, ממש בקלות. הוא יקפיץ לכם כל מנה למנה הורסת בטעמה. תוספת מושלמת ללזניה, אפשר להוסיף לפשטידות, אפשר להכין עם ירקות, עם כל מה שאוהבים.
שהשם המפוצץ לא יפחיד אתכם. חמאה, חלב, קמח או קורנפלור, תבלינים ויש לכם רוטב בשמל בעשר דקות.
אני הכנתי עם קמח, אם אתם רוצים להכין ללא גלוטן, תשתמשו בקורנפלור, זה עושה את אותה העבודה. אני הכנתי פעם עם קמח, פעם עם קורנפלור, יוצא מעולה.
הטריק הכי חשוב בהכנת הבשמל, צריך לערבב כל הזמן שלא יהיו גושים, כדי שהבלילה שלנו תהייה סמיכה ואחידה ללא גושים.
לשומרי על הפרדה בין בשר וחלב, הכנתי בעבר לזניה עם רוטב בשמל פרווה, וספגתי קיטונות של בוז כשאמרו לי שבשמל הוא רוטב חלבי.
אז בואו, אף אחד לא יגיד לי מה לעשות והנה גירסה פרווה לרוטב בשמל
מחפשים עוד מתכונים לממרחים ומטבלים? בבקשה
מתכונים לממרחים ומטבלים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו90 כאן- מתכונים לווטצא'פ
הנה מנה נהדרת לתפוחי אדמה ברוטב בשמל, מנה שתקפיץ לכם את תפוחי האדמה בכמה רמות.
סט כוסות מזכוכית עם פס זהב
בואו תתכוננו לחגים עם כוסות מרהיבות לשולחן החג

מכיוון שהרוטב הבסיסי הוא רוטב נהדר אבל תוכלו להוסיף לרוטב חומרי טעם וריח כמו בצל, שום, עשבי תיבול ותבלינים אחרים
ותוכלו לבנות ממנו המון מנות נוספות.
מתכון לרוטב בשמל מושלם בעשר דקות
מתכון לרוטב בשמל מושלם בעשר דקות
סוויט דוליIngredients
- 50 גרם חמאה
- 1 כוס חלב
- 1 כף קמח או קורנפלור
- רבע כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- רבע כפית מוסקט טחון
לגירסת פרווה יש להחליף לנטורינה ובמקום החלב להשתמש או במים או בחלב צמחי
Instructions
- ממיסים את החמאה בסיר
- מוסיפים את הקמח או הקורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים
- מוסיפים את החלב ומערבבים
- מוסיפים מלח, פלפל שחור ומוסקט טחון ומערבבים
- מערבבים הכל ביחד עד לקבלת בלילה אחידה, לא מפסיקים לערבב עד שהבלילה מוכנה
- מורידים מהאש ויש לכם קרם בשמל חלומי!
נראה לי שלפי הכמויות שרשמת יוצאת כמות קטנה מאד?!
זו כמות שהתאימה לי למשל לציפוי לזניה בתבנית בינונית אבל את יכולה להכפיל כמויות אם את רוצה כמות יותר גדולה