מה עושים עם חלמונים מיותרים, שאלו אותי אחרי המתכון האחרון שפירסמתי עוגיות קוקוס שמתאימות לפסח. שאלה מצוינת, שחשוב לתת עליה תשובה, כי אצלי לא זורקים אוכל לפח.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
בוא נבין פעם אחת ולתמיד את ההבדל בין חלבון לחלמון. יש לנו בביצה את החלק הלבן – חלבון – וככה יהיה לכם יותר קל לזכור חלבון-לבן. ויש את החלמונים – העין הצהובה.
רק שתדעו, החלבון של הביצה מכיל כמות גדולה של, נכון: חלבון וכמעט אינו מכיל שומן. החלבון גם מכיל את רוב הוויטמינים והמינרלים.
גם לחלמון המון יתרונות בריאותיים, הוא מעולה לחיזוק העצמות והשיניים.
לא מומלץ להקפיא חלמונים אז מה נעשה איתם בכל זאת? הכנתי לכם מבחר מתכונים עם חלמונים כדי שתוכלו להכין. מתכון הכי קלאסי, קרם פטיסייר או בשפת העם קרם שניט.
קרם פטיסייר מכינים מחלמונים, חלב, קורנפלור וחמאה.
הנה סרטון הכנה איך מכינים קרם פטיסייר שלב אחרי שלב
הנה עוד מתכונים להכנה עם חלמונים
להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הצבעונית
בקרם ברולה משתמשים בחלבונים ותופתעו כמה קל להכין
הכנתי סופגניות עם קרם פטיסייר או קרם שניט בבקשה
פונצ'קי מתכון לסופגניות גיאורגיות
רעיון מצויין להשתמש רק בחלמונים במתכון הנהדר הזה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
יש גם סופגניה רגילה עם קרם
כזה טעים הכנתם כבר?
המתכון הקלאסי בגירסה קפואה
כמובן שחלמונים יוסיפו לכל שקשוקה או חביתה
מבחר מתכונים לעוגות ועוגיות לפסח תמצאו כאן
עוגות ועוגיות לפסח
מה עושים עם חלמונים מיותרים