כרוב ממולא בשר ואורז ברוטב חמצמץ עם לימון ושום הוא מאכל חלום! את הכרוב הממולא הכינה סבתא גלילה שידועה בתבשיליה המופלאים.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
סבתא גלילה, היא אמא של בעלי וידועה בתבשיליה המופלאים ואת כל המתכונים הנהדרים שלה תמצאו כאן – המתכונים של סבתא גלילה.
בשבוע שעבר קבלתי קופסה ובתוכה המון עלי כרוב ממולאים בבשר ואורז טעימים כל כך! ישר התקשרתי לסבתא גלילה לבקש את המתכון. אחד התבלינים במתכון הוא נענע יבשה וגלילה משתמשת בה הרבה ומכינה אותה לבד.
איך מכינים נענע יבשה ?
1 כוס חד פעמית חמה של נענע טריה שוטפים ומייבשים בשמש. אם השמש חזקה תוך יום הנענע מתייבשת ואז מפוררים את הנענע. זה מוסיף המון לתבשיל. כמובן שאפשר להשתמש גם בנענע טרייה.
בעבר גלילה הכינה כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות אם תיכנסו למתכון תוכלו לראות שלב אחרי שלב איך גלילה הכינה את הכרוב, אבל הוא היה עם רסק עגבניות. הפעם גלילה הכינה עם רוטב לימון ושום, שיצא פשוט חלום.
המלצה – כדאי להשתמש בכרוב שהוא פחוס כי יותר קל לעבוד איתו עם העלים.
גלילה הכינה קודם את תערובת הבשר, טיגנה את הבשר, בישלה אורז חצי בישול, ערבבה הכל ביחד וזה היה המילוי. את הכרוב הניחה בסיר עם מים חמים שיהיה קל להפריד את העלים ומלאה את הכרוב.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו88 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים פתרון לגמילת הילדים? בבקשה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתכון לכרוב ממולא עם בשר ואורז
כרוב ממולא בשר ואורז
סוויט דוליIngredients
מילוי הבשר
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 1 כוס אורז חצי מבושל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
רוטב לסיר
- 1 כרוב לבן
- 15 שיני שום קלופות
- מיץ לימון סחוט
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות נענע מיובשת
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים בצל קצוץ ומאדים את הבצל עד לגוון שחום
- מוסיפים את הבשר, מפוררים אותו ומטגנים
- מוסיפים, מלח פלפל שחור ושום ומערבבים עד שהבשר מוכן. כשהבשר מוכן שמים בצד
- מבשלים כוס אורז עם 2 כוסות מים מעט שמן וכפית מלח
- מבשלים את האורז חצי בישול
- מקררים את האורז ומעבירים לקערה עם הבשר ומערבבים הכל ביחד
- משתמשים בכרוב שהוא פחוס שיותר יתאים למילוי
- עם סכין חותכים מסביב לליבת הכרוב, מסביב לשורש שבאמצע הכרובומוציאים את ליבת הכרוב.
- מרתיחים סיר עם מים, וכשהמים רותחים מעבירים את הכרוב לסיר
- מבשלים את הכרוב כרבע שעה עד שהעלים מתרככים
- לאחר מספר דקות הופכים את הכרוב כש"החור" כלפי מעלה,ככה נוכל להוציא את העלים.
- מוציאים את הכרוב מהמים הרותחים ועם מזלג בזהירות מפרקים את העלים
- מכינים את הסיר
- קוצצים מספר עלי כרוב ומפזרים על תחתית הסיר.
- על העלים מפזרים שמן זית, שיני שום, מלח, פלפל וענע מיובשת ועליה מניחים את העלים
- לוקחים עלה, פורסים אותו, שמים כף מהמלית,מקפלים כלפי מטה,מכסים את המלית, מקפלים מהצדדים ומגלגלים עד הסוף.
- ככה עם כל העלים ממלאים את הסיר אחד אחרי השני.
- שמים את העלים הממולאים צמודים ועם תחתית הסגירה למטה.
- מצמידים את הכרובים אחד לשני וממלאים את הסיר
- מפזרים על הכרוב הממולא, שיני שום נוספים, נענע מיובשת, מלח ופלפל שחור
- סוחטים לימון ואפילו שניים תלוי כמה אתם אוהבים ומכסים במים
- טועמים, לראות שהטעמים מתאימים ואם צריך משפרים טעמים
- מניחים על עלי הכרוב מכסה קטן יותר או צלחת כדי שהכרוב לא יזוז
- מביאים את הסיר לרתיחה, אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שהכרוב מוכן. בתיאבון!