מתכונים לחביתות מיוחדות וטעימות, זהו מדריך להכנת חביתה מושלמת. שיגעון "לחם חביתה" שוטף את הארץ ובואו נשים דברים על השולחן, החביתה הייתה פה מאז ומעולם.
הכנתי לכם כמה סוגים של חביתות מכל הסוגים כי אין כמו אצלנו הישראלים ארוחת בוקר בלי חביתה, מצאתי לכם חביתות מעולות לארוחת הצהריים ולארוחת ערב כמובן תוסיפו סלט ויש לכם ארוחת ערב מושלמת.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם לסרטוני אוכל
האינסטגרם של סוויטדולי
החביתה היא מנה מסורתית וטעימה שלכל אחד יש את הדרך שלו להכין חביתה. אפשר להוסיף ירקות, אפשר לקשקש את הביצים, המון דרכים טעימות להכין חביתה.
החביתה היא מנה מסורתית וטעימה שמשלבת בתוכה גם חלבונים וגם תבלינים וטעמים מעולים. הרכיבים מעניקים לה טעם עשיר ומיוחד.
גם הילדים יכולים להכין חביתה, בהשגחת מבוגרים כמובן אם הם קטנים. הכנת החביתה יכולה להיות פעילות משפחתית מהנה, בהשתתפות ילדים ומבוגרים. זה יכול לגרום לחוויית איחוד והתרבות משפחתית.
החביתה מהווה מנה נפלאה ועשירה, ועם תוספת היא סוגרת לכם ארוחת ערב מושלמת, אין כמו חביתה לארוחת בוקר ויש גם חביתות שסוגרות פינה בארוחת הצהריים.
טיפים להכנת חביתה
אחד הטיפים החשובים להכנת חביתה – תוסיפו לחביתה חלב.
טרפו את הביצים ותוסיפו מעט חלב לבלילה. ואו! איזה שידרוג נפלא זה יהיה לחביתה שתצא לכם אוורירית ונהדרת.
טיפ חשוב – אין להכין את הבלילה של הביצים מראש, רוצים חביתה? מכינים במקום. טרפו את הביצים היטב, תוסיפו חלב, מלח ופלפל וכל מה שאתם אוהבים ואז ישר למחבת.
כדאי להכין את החביתה עם חמאה. תמיסו מעט חמאה על המחבת, זה יוסיף לחביתה טעם נפלא.
רצוי להכין את החביתה עם מחבת נון-סטיק שהחביתה לא תידבק למחבת.
שאלה: "איך יודעים מתי להפוך את החביתה?",
תשובה: "שימו לב שהקצוות מתחילות להשחים, בזהירות תרימו ותראו אם החביתה מוכנה, היידה זה הזמן להפוך."
שאלה: "איך הופכים חביתה?",
תשובה: "מודה ומתוודה בעלי אלוף בלהקפיץ חביתות באוויר ולהפוך את החביתה. אני, פחות, בזהירות עם התרבד הופכת את החביתה לצד השני. וגם אפשר להפוך את החביתה עם צלחת."
שאלה: מה מוסיפים לחביתה?
תשובה: כל מה שאתם אוהבים, אפשר ירקות, גבינות, עשבי תיבול, בקיצור – כל מה שאוהבים.
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הבולטת/המודגשת
נתחיל עם הביצה האהובה,
איך להכין ביצת עין מושלמת
ראשית, שוברים את הביצה בקערית ובזהירות, שהביצה לא תישבר.
מחממים מחבת, מחליקים כף חמאה או כף שמן ונותנים לחמאה ולשמן להתחמם ורק אז מחליקים פנימה את הביצה.
מפזרים מלח ופלפל שחור, אפשר לכסות את המחבת, אחרי מספר דקות כשהשוליים מזהיבים, מחליקים את הביצה לצלחת. בתיאבון.

ביצים מקושקשות עם נקניק ופטריות
מתכון לפריטטה מנגולד ללא גלוטן
מבחר מתכונים לארוחת ערב כאן
מתכונים לארוחת ערב
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ’אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ’אפ
מתכונים לחביתות מיוחדות וטעימות