קנטוצ'יני פירות יבשים

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים, עוגיות ביסקוטי טעימות אש שמכינים בצ'יק צ'ק ואי אפשר להפסיק לאכול!

כשהייתי בת ארבע או חמש, ההורים שלי נסעו לחו"ל והשאירו אותי אצל דודה שלי שתהייה בגן עדן, דודה אלזה.
היא אהבה אותי אהבת נפש ואני הייתי משוגעת עליה.
דודה אלזה גרה בקומה ראשונה בקרית אליעזר כשמול הבית היה דשא שנראה לי אז עצום.
מדי יום, בשעה ארבע, כשהילדים היו ממלאים את הדשא ומשחקים,
היתה מעמידה אותי על כסא ועל מעקה המרפסת הניחה כוס מים (כי לא אהבתי חלב) וערימת ביסקויטים.
ככה הייתי טובלת את הביסקויט במים, אוכלת וצופה בילדים.
זכרון הילדות הראשון הכי חזק שיש לי.
הטעם של הביסקויטים של דודה אלזה חקוק לי בעצמות ואני לא בטוחה שאני זוכרת את הטעם אבל הזיכרון שם. עוגיות  קנטוצ'יני פירות יבשים מתחברות לי מאד לזכרון הזה.
עוגיות מלאות בשקדים ואגוזי לוז, קשיחות מעט ונפלאות בטעמן. אני הוספתי גם חמוציות.
יש אנשים שאופים את קנטוצ'יני פעמיים. אופים, מוציאים מהתנור, מחכים רבע שעה, מכניסים שוב לתנור, אופים שוב.
לי אין סבלנות לסיבובים האלה וגם אחרי אפייה אחת קנטוצ'יני פירות יבשים יצאו פשוט פנטסטיות!
שמים במיקסר את הביצים, חמאה וסוכר ומקציפים. מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים ולא מערבבים הרבה. ככה נראית העיסה של הבצק מיד בתום הערבול במיקסר.מוציאים מהקערה ומהדקים את הבצק למרקם אחיד ויוצרים רולדות ארוכות.
אפשר בצורת גליל, אפשר מרובעים, מה שאתם אוהבים.
את הרולדות מקפיאים כחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסותומסדרים בתבנית עם נייר אפיה כמו חיילים במסדר(:אופים עד 15 דקות עד שהבצק משחים טיפה.
אם אתם אוהבים אותם יותר קשים תאפו קצת יותר.
את הרולדות הכנתי בכל מיני צורות.
גם ארוכים, גם מרובעים, כולם טעימים! מתכון קל להכנת עוגיות סנדויץ שוקולד משני מצרכים
שמכינים במהירות, תמצאו כאן – מתכון לעוגיות סנדויץ’ שוקולד למתכונים נוספים לעוגיות לחצו  כאן – מתכונים לעוגיות

מתכון לעוגיות קנטוצ'יני פירות יבשים

מתכון לעוגיות מגולגלות עם ריבה

מתכון לעוגיות מגולגלות עם ריבה

בצק פריך, ריבה ויש לכם פרַנג'וֹלָס דֶה דוִלֵסֶה הכי טעימיות בעולם! עוגיות מו-מוש-מושלמות!!

לפני כשלושים שנה כשנישאתי, למרות שהיה נהוג ללכת ל"סלון" ולהיות בו מהבוקר ולקבל טיפולי יופי שונים,
החלטתי שאני קמה בבוקר, הולכת למספרה, חוזרת הביתה להתלבש, היידה לחתונה וכך היה.
המספרה שלי דאז היתה קטנה, עם ספר שהיום לא הייתי נוגעת בו עם מקל ארבעים מטר אבל אלוהים היו לו ידי זהב.
נכנסתי למספרה, התיישבתי וחיכיתי לתורי. כמה זמן זה כבר יכול לקחת?!
מרפי זרק את הקוביות שלו באותו היום ושעה אחרי שהגעתי אף אחד לא הסתכל עלי
והספר גם החליט שזה זמן טוב ללכת לאכול צהריים.
ישבתי שם, לא יודעת מה לעשות עם עצמי מרוב התרגשות/עצבים כשפתאם נפתחה הדלת ואבא שלי הופיע.
החדר כולו הואר ואני על סף דמעות סיפרתי לו שעוד לא קיבלו אותי ואני מזכירה לך אבא היום אני מתחתנת!
חיבוק גדול כמובן "קוקלה, אל תתרגשי. גם אם תאחרי, לא יתחילו בלעדיך. את הכלה!"
כמובן שבשתי דקות פתר את הבעיה, דיבר עם הספר, ההוא דחה את ארוחת הצהרים והגעתי בזמן לחתונה. "לא יתחילו בלעדיך" מלווה אותי שנים.
ביום ההלויה של אבי, כשאחותי נתקעה באמבטיה, הדלת לא נפתחה והיא בהיסטריה צורחת מאחורי הדלת
הרגעתי אותה "אל תדאגי. לא יתחילו בלעדיך!" לעוגיות הריבה או בספרדית – פרַנג'וֹלָס דֶה דוִלֵסֶה – לא צריך לחכות.
בצק פריך וריבה. זה הכל.
הריבה נמסה בבצק, נותנת לו טעמים נפלאים ועם הפריכות של הבצק הן פשוט נפלאות.
כלום עבודה ומלא טעמים.אם אתם מחפשים עוד עוגיות קלות בבקשה – רק ללחוץ כאן
עוגיות עם שלושה מרכיבים בלבד ולעוד מתכוני עוגיות מכל הסוגים
מתכונים לעוגיות יואו כמה אהבתם את העוגיות האלה!
אני ראיתי את המספרים רצים כל השבת ואלוהים איך עשיתם אותי מאושרת!

עוגיות עם ריבה

מתכון לבראוניז שוקולד עם מילוי קרמבו

מתכון לבראוניז שוקולד עם מילוי קרמבו

בראוניז עם ממרח מרשמלו שנמס בפה כמו קרמבו

מתכון לבראוניז שוקולד עם מילוי כמו של קרמבו מושלם!
אני אצל חברה שמספרת על תעלולי נכדתה בגיל העשרה.
"היא מבריזה מביה"ס ואמא שלה עצובה חבל לך על הזמן"
"תגידי, שכחת איך את היית כשהיית בגילה? למה את הלכת לביה"ס?"
"ברור. הייתי חננה"
צחקתי "אני לא"
"מה פירוש לא?"
"אני למדתי בים. חוף הכרמל, הגלים, השמש היו הביתספר שלי"
וסיפרתי לה את הסיפור הבא. כשהייתי בכיתה ח' ביום הורים המורה הודיעה לאמא שלי שאני מחסירה המון
"מה פירוש מחסירה? הילדה יוצאת כל יום מהבית עם התיק לביה"ס"
"היא אולי יוצאת מהבית, לביה"ס היא לא מגיעה" ענתה המורה מיידית
אני נעשיתי קטנה-קטנה בכסא ואמא שלי אולי רצתה לרצוח אותי אבל בפאסון היתה אלופה.
היא לא תעיר לילדה לפני המורה.
הודיעה למורה שמהיום והלאה כל פעם שאני לא מגיעה לביה"ס המורה תשלח לה מכתב. העסקה נחתמה בלחיצת יד וחיוכים, היה נעים להכיר וכל יתר הברבורים.
עברה מחצית והופ לפנינו יום הורים נוסף.
אותו חדר, אותה מורה, אותה אמא, ואותה ילדה. אני.
אחרי שלום ומה שלומך המורה מודיעה שהילדה עדיין מחסירה
"אני לא מבינה, אבל ביקשתי ממך להודיע לי לא?"
המורה שלפה קלסר עם ערימת מכתבים
"גברת מנו, אני שלחתי ואת חתמת מה יותר מזה?"
נמחק החיוך מהפנים של אמא שלי ואני כמעט מתתי.
לחתום במקום אמא שלי לא היססתי, אבל לחשוב שהמורה תשמור על המכתבים? לשם לא הגעתי.
"אני אגיד לאבא שלה שידבר איתה" ענתה אמא שלי עדיין בפאסון.הסיפור הזה מקבל עוגה עם הפתעה.
בראוניז שוקולד קרמבו מושלם!
בראוניז עם ממרח מרשמלו שיוצר בפה טעם של קרמבו.באמת באמת בראוניז שוקולד קרמבו מושלם! כזה עוד לא היה. לעוד מתכונים של עוגות נפלאות
רק לחצו כאן – מתכונים לעוגותפייי אתם תשתגעו!יש לי מתכון לבראוניז שוקולד עם חמאת בוטנים שתוכלו לראות במדוייק איך הכנסתי את החמאת בוטנים לבראוניז.
אותה שיטה – רכיבים אחרים. הכל פה – בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים. תדליקו שוב את התנורים.

מתכון לבראוניז שוקולד עם מילוי קרמבו

בראוניז שוקולד עם גבינה

בראוניז שוקולד עם גבינה

שכבות של בראוניז שוקולד וגבינה, נימוחים רכים וחלומיים שממלאים את הפה בבום של טעמים.

בראוניז שוקולד עם גבינה הכנתי אחרי שקראתי את הספר
"מלכת היופי של ירושלים" של שרית לוי ישי.
לא הנחתי את הספר מהדף הראשון ועד שסיימתי אותו.
ספר שהוא סאגה משפחתית על משפחת ארמוזה, בני הקהילה הספניולית בירושלים.
למרות שכל חיי גרנו בחיפה ולא בירושלים, הספר כאילו נכתב על משפחתי ועל התרבות בה גדלתי.
מעבר למנהגים והמאכלים, מה שהכי דיבר אלי הניסיונות של המבוגרים להסתיר דברים.
הסתרת האמת מהאנשים, שלא ידעו, שיחשבו שהכל בסדר הייתה דרך חיים אצלנו.
ככה גדלתי. מבחוץ הכל פנטסטי את הסודות שומרים בבית. כשהיינו מגיעים על נשינו וטפינו להורים שלי,
אמא שלי רצה לסגור את החלונות כדי שהשכנים לא ישמעו את קולות הצחוק והדיבורים שלנו.
כשדודה שלי נפלה מסולם בערב חג ושברה כתף, סבלה כאבי תופת, זחלה למיטה,
אמרה לבני משפחתה שהיא לא מרגישה טוב, כדי לא להרוס להם את החג.
כשדוד שלי חלה במחלה סופנית, עד הרגע האחרון מכרו לנו ש"הוא לא מרגיש טוב",
כשאחותי רצתה לבוא לבקר אותו לא הירשו לה כי תכף הוא יהיה בריא.
ואיך תראה אותו שהוא ככה נראה רע? שנים רצה הבדיחה אצלנו בבית שבשב"כ צריכים לעבור קורסים אצל אמא שלי והדודות מהזו סודיות.
אם היו יודעות לשחק פוקר היו אלופות. פנים עם חיוך, חתומות. לא תפתיעו אותן לעולם.
"אמא, מה קרה?"
"כלום"
"אז על מה דיברת עם האחיות שלך ונורא כעסתן?"
"כלום פסטיוזיקה. לכי"
"אלה שב"כ אלה. מילה לא יגידו. אין לך מה לשאול" אמרו לי הגדולים מלכות היופי של חיפה. אמא שלי והדודות.
מטופחות מכף רגל ועד ראש, תמיד לבושות כמו בג'ורנאל, פנים מחייכות, כספת!
כן-כן צבע הלק תואם לצבע הארנק, תואם לצבע העגילים, בדיוק כמו בספר.
פלא שנשאבתי לתוך הספר?
הספר נפלא! תענוג היה לקרא אותו ומומלץ בחום. לספר כזה התאמתי מתכון עם שני צבעים שונים.
בראוניז שוקולד עם גבינה
שחור, לבן ומלא הפתעות.
לא רואים מלמעלה מה יש למטה.בראוניז שוקולד כשבתוכו יש שכבת גבינה חלומית.
הבראוניז עברו את מבחן הטעימה ביומולדת של הנסיך השבוע
והם פשוט נהדרים.
הכנתי חלק מהתערובת בקפקייקס.
מכיוון שהקטנים מתלהבים משלב כיבוי הנרות יותר מהמבוגרים,
עמדו ליד חתן השמחה שני הקטנטנים וכיבו איתו את הנרות.
ברגע שהנרות כבו הפיצפון בין השנה, תפס בשתי ידיים קפקייק
נגס ואחרי הנגיסה, ביד השניה לקח אחד נוסף.
מה שבטוח בטוח(:את בראוניז שוקולד עם גבינה מכינים כתערובת רגילה.
מחצית מהתערובת שמים בתבנית
ומעל יוצקים את שכבת הגבינהמכסים במחצית השניה של הבראוניזחלק הכנתי בקאפקייקס
וככה זה נראה
אחרי שני השלבים הראשונים
מעל יוצקים את החלק השני של התערובת.ככה נראים הקאפקייס אחרי האפייהכדי לחלץ אותם
מעבירים סכין חדה מסביב לקרטון
ומקלפים בעדינותץ
אפשר להשאיר את התחתית – כמו בתמונה
או עם סכין חדה להפריד בין הבסיס לקאפקייקכבר אמרתי לכם שהם חלומיים וטעימים והטעמים פשוט הורסים?
בדיוק. בדיוק ככה!
השוקולד נימוח והורס
והגבינה משתלבת נהדר עם השוקולד נו אתם יודעים מה עושים עכשיו
רוצו להדליק תנורים. העוגה גם מתאימה לחג השבועות
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן – עוגות לשבועות לעוד מתכונים של עוגות בראוניז עם הפתעות
רק ללחוץ כאן – עוגות בראוניז

מתכון לבראוניז שוקולד עם גבינה

 
כעכים מלוחים עם שומשום

כעכים מלוחים עם שומשום

עוגיות מזרחיות מלוחות, קראנצ'יות, שאי אפשר להפסיק לאכול.

כעכים מלוחים עם שומשום מושלמים לסיפור שתקראו.
לפני כיומיים שודרה תוכנית טלויזיה עם אודטה בשם "האמנתי לו".
בתוכנית סיפרה אודטה איך במשך 15 שנות נישואין,
האיש שהייתה נשואה לו, בגד בה, היתל בה, שיקר לה.
נעלם לימים שלמים, לנסיעות עסקים והיא לא ראתה כלום. כלום.
כי היתה מאוהבת בו. כשראיתי אותה, ליבי דימם דם ונזכרתי בחברה שלי. חברה שלי שסיפרה לי סיפורים על בעלה שנעדר מהבית.
שמעתי-שמעתי שעד שיום אחד אמרתי "ואת לא חושדת למה הוא נשאר ללון מחוץ לבית?"
החברה שלי, היפה, החכמה, המשכילה, בתפקיד הבכיר, שכולה לב אחד ענק,
חייכה בנועם ואמרה: "מה יהיה איתך דורינקה? הוא אבא מדהים.
הוא איש טוב הוא… " ולא הפסיקה להגיד דברים טובים על בעלה. הלכתי לחדר שלי והתביישתי בעצמי.
את דפוקה, את לא נורמלית, את טיפשה! כעסתי על עצמי.
תראי איזה בטחון יש לבחורה בבעלה ואת זורעת לה רעל בלב. תתביישי לך!
הסיפורים האלה חזרו כל פעם מחדש, אני מנסה לבדוק והחברה שלי מאמינה בלב שלם בבעלה. עברו כמה חודשים. יום שבת בבוקר, רבע לשמונה בבוקר והטלפון צלצל.
בקול מנומנם עניתי ושמעתי את הקול שלה
"תרדי למטה עכשיו" נימת הקול ישר העירה אותי
"מה קרה?"
"תרדי למטה עכשיו" חזרה הפקודה.
שבת, רבע לשמונה, עם הפיג'מה בלי קפה עברתי לדום וירדתי למטה.
איך שנכנסתי למכונית דחפה לי ניירות ליד.
"מה זה?"
"חוזה להשכרת דירה על שם בעלי עם שם של אישה אחרת" עצמתי עיניים בבעתה. היא האמינה לו. היא האמינה לו!!
היא לא הצליחה לראות את מה שאני ראיתי ואיזה סיוט זה היה.לסיפור כזה מגיע עוגיות שמביאות נחמה עם כוס תה.
כעכים מלוחים עם שומשום, שמתאימים לכוס קפה או תה,
כעכים שלא מפסיקים לאכול במיוחד בשיחות נפש. את הכעכים או בשמם האחר עוגיות מזרחיות מלוחות,
הכינה חמותי שאתם כבר מכירים אותה בזכות המאכלים הנפלאים שלה,
שאם תלחצו על השורה הורודה תזכרו
בקישואים ממולאים באורז וצנוברים, או יהלומי המעמולים של סבתא גלילה.העוגיות פריכות ואם משאירים אותן בתנור עוד קצת, הן נעשות קרנצ'יות
שאי אפשר להפסיק לאכול אותן. תמצאו פה – מתכונים לעוגיות משלושה מרכיבים בלבדובפינתנו הקבועה אתן הכי משמחות אותי ומראות שהצליח לכן – ווקשה(:ומעיין בקרמן האלופה שלחה לי השנה תמונה

כעכים מלוחים עם שומשום

בראוניז שוקולד עם כיף כף

בראוניז שוקולד עם כיףכף

בראוניז עשיר בשוקולד חלומי עם תוספת הפתעה של אצבעות כיףכף

בראוניז שוקולד עם כיףכף
האחיין שלי דניאל חוגג היום יומולדת ובמיוחד בשבילו הכנתי בראוניז שוקולד עם כיףכף.
דניאל גאון בהקמת אתרים, עזר לי להקים את סוויט דוּלי ובימים אלה עובד על מיזם אפליקציה שכבר שודר עליה בערוץ עשר.
אלוף-אלוף-אלוף ולא מוסיפה יותר מחמאות. אני עובדת כבר מעל לשלושה שבועות על פרוייקט. חורשת את האינטרנט מכל הצדדים.
כן אוכלת כן שותה אבל הראש תקוע כמעט כל היום מול המחשב.
נשבעת לכם לפעמים מתעוררת בלילה מרוב מחשבות ולא מצליחה להרדם. כל פעם פונה לדניאל מחדש.
מפריעה, שולחת שאלות בווצ'אפ, מתקשרת בקיצור מציקה.
האמת, הוא עונה אבל אתם יודעים איך זה הבן אדם עסוק בסטראטפ.
השבוע חוויתי פריצת דרך אבל כל פעם אני מרגישה שאני ליד.
מתוסכלת עד לב השמיים מרגישה שדופקת את הראש בקיר.
אתמול בבוקר התעוררתי וחשבתי איך אני יכולה להתקדם ואז ירד לי האסימון.
בלי לשתות קפה הדלקתי תנור, אפיתי עוגה, ארזתי ארוחת בוקר ונסעתי אליו.
המשפט הידוע הדרך לליבו של גבר עוברת דרך קיבתו עבד פה נפלא!
הבחור היה כמובן בהלם כשפתח את הדלת אבל מי לא ישמח לאוכל?
ישבתי, שפכתי את הלב ובסוף האכלתי אותו בראוניז שוקולד עם כיףכף. עבד מעולה! לא. הוא לא פתר לי את הבעיה אבל הוא פתח את הגוגל ואני עקבתי אחרי האצבעות שלו.
מה הוא כותב איפה הוא מחפש וחברימים זה עבד.
חזרתי הביתה עשיתי מה שהוא עשה. נכון לקח לי עוד שעה אבל חוויתי פריצת דרך.
יואו! איך שמחתי. צלצלתי לכל המשפחה ואחותו עם צילומי מסך איך גיליתי עולמות.
בשביל לשכנע את דניאל הכנתי בראוניז שוקולד עם כיףכף.
כבר הכנתי את העוגה הזו בעבר אבל החלטתי הפעם להשביח את טעמה.
לקחת את מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי
הוספתי אצבעות כיףכף או קיטקט לבחירתכם.
יכולים להרגע כרגיל מכינים בצ'יק צ'ק.
הכנתי את העוגה אתמול פעמיים.
פעם ראשונה לדניאל
כשסיפרתי לנסיך אמר לי"אה באמת? הכנת לדניאל ולי לא?"
התנור נדלק בשנית.
אחרי שנשפכו הנסיך וחברתו
והשמיעו קולות של "יצא אש! טעים! ואוו!"
יותר מזה אנחנו לא צריכים. עוד מתכונים לעוגות שוקולד תמצאו כאן
מתכונים לעוגת שוקולד מתכונים לקינוחים מושחתים עם שוקולד
מתכונים לקינוחים מושחתיםאגב, לדניאל הכנתי בעבר  קינוח של שוקולד וקצפת להצעת נישואין

בראוניז שוקולד עם כיףכף

עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל עם טחינה

עוגיות שיבולת שועל עם טחינה במגוון טעמים. יש עוגיות עם חמוציות וגם עם שוקולד צ'יפס

עוגיות שיבולת שועל עם טחינה הן עוגיות בריאות לנועה.
אבא של נועה חזר מהעבודה עם ילקוט חדש של "הלו קיטי".
הוא קבל את הילקוט ממקום עבודתו לכבוד שנת הלימודים הבאה עבור נועה הקטנה שעולה לכיתה א.
אבא של נועה שמח כפליים כי ידע שנועה מאד אוהבת את המותג הלו קיטי.
כשהגיע הביתה הציג לנועה את הילקוט בגאווה: "נועה תראי איזו הפתעה יפה הבאתי לך"
לקחה נועה הקטנה את התיק אימצה אותו בחום אל ליבה ואמרה לאביה:
"אוי אבא איזה ילקוט יפה. תודה. אבל אבא'לה אתה יודע כמה ילדים עניים יש בארץ שאין להם ילקוט כזה יפה?
קח את הילקוט ותתן אותו לילדים שאבא שלהם לא יכול לקנות להם ילקוט של הלו קיטי."
אבא של נועה נדהם "אבל נועה ומה יהיה לך?"
הניחה נועה את הילקוט בנונשלנט על השולחן ואמרה:
"אל תדאג. אמא תקנה לי ילקוט של אלזה"
הסתובבה והלכה לחדרה. כן זאת נועה. ילדה בת ארבע, קטנטונת, מתוקה ומפטפטת בחופשיות.
היא באה לשחק עם הקטנה שלנו אחרי הגן.
"נועה רוצה לשתות?"
"אני לא אוהבת מים"
"אז מה את שותה?"
"מיץ"
"מיץ?" התפלאה הבת שלי "אמא מרשה לך?"
"כן, אצלנו בבית שותים רק מיץ " ענתה נועה בהחלטיות
כמובן כשהגיעה האמא הסתבר שבבית של נועה לא קונים בכלל מיץ.
נועה הקטנה כבשה את ליבי.עוגיות שיבולת שועל עם טחינה
לנועה המתוקה לכבוד החופש הגדול,
עוגיות שיבולת שועל בריאות עם טחינה במגוון טעמים.
אחרי שהכנתי את עוגיות שיבולת השועל עם הטחינה החלטתי לגוון.
הטחינה אמנם נותנת לעוגיות טעם של חלבה
אבל אני החלטתי להעשיר את העוגיות.
חלק מהעוגיות אפיתי רק עם שיבולת שועל וטחינה.
לחלק מעוגיות שיבולת השועל הוספתי חמוציות
וחלק עם שוקולד צ'יפס שחור ולבן.
כמיטב המסורת של סוויט דוּלי
את החומרים זורקים לקערה מערבבים בצ'יק צ'ק
והעוגיות שלכם מוכנות. למתכונים נוספים לעוגיות לחצו  כאן – מתכונים לעוגיות מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד כאן
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבדואם אתם שואלים מאיפה קופסת העוגיות המהממת עם הלב האדום וסט הקפה התואם הכל באדיבות – פוקס הום.

עוגיות שיבולת שועל עם טחינה

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי

בראוניז שוקלדיים, רכים וטעימים על גבול השערורייתי במיוחד שמכינים אותם בחמש דקות.

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי
הכנתי את הבראוניז האלה, מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי כבר לפני חודש.
כדי שחומר הנפץ השוקולדי הזה לא ישאר בבית, חילקתי בין אנשים טובים שהתנדבו לקבל.
למחרת קבלתי טלפון ומישהי מהצד השני נבחה:
"שתדעי לך שזה לא חוקי מה שעשית"
"מה??"
"את XXXX בת אלף XXXXX"
פרצתי בצחוק
"מה? מה עשיתי??"
"הם לא חוקיים הבראניז האלה. שמעת?? לא הייתי אתמול בערב בבית והבוקר טעמתי מהם"
והתחילה לברך אותי בכל ברכה אפשרית שקיימת בלקסיקון הקללות.
ככה נולד מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי במצבים כאלה חברימים, אני מתרווחת, מוכנה לספוג כל עלבון, כי אני יודעת שהצליח לי לגמרי.
גם העובדה שיש לי חברות משוגעות מוסיפה לעניין  ולכן אני בכלל לא דואגת.
כמובן שאחרי שסיימה לקלל ישר ביקשה מתכון.
"תחלמי. יהיה בסוויט דוּלי עוד שבוע" עבר חודש. התקשרה השבוע.
"עבדת עלי מה?"
"על מה בדיוק את מדברת?"
"המתכון לבראוניז הלא חוקיים!!" האמת, בכלל שכחתי מהם. הכנתי, צילמתי, העברתי למחשב והבראוניז נרדמו בשמירה.
טוב שחברות שלי מזכירות לי מה שאני מצליחה לשכוח.
בשבת הגיעו הילדים לצהרים ולא היו מתוקים בבית.
היו אבטיח ופירות כמובן אבל לא משהו שעשוי משוקולד.
תוך חמש דקות ערבבתי את המרכיבים ולתנור.
כשהם מעולפים מסלון אחרי כחצי שעה הגשתי את זה חם.
בדרך כלל צריך לתת לבראוניז להתקרר שיתגבשו, פה לא היה זמן.
עם גלידה ליד שהגשתי הפעם, קבלתי רק ברכות.   הבראוניז האלה מלאים בשוקולד,
הם רכים ונמסים ואכן מושחתים על גבול הלא חוקי.

לעוד מתכונים של בראוניז בטעמים רק לחצו כאן
מתכונים לבראוניז

גם ההכנה שלהם שערורייתית.
זורקים הכל לקערה מערבבים
ולתנור.
שנתחיל? שניה! נכון שאתם לא בטוחים אם זה באמת טעים? ווקשה(:
אלה תגובות שממלאות אותי אושר!

לעוד מתכונים של בראוניז שוקולד ועוגת שוקולד
רק ללחוץ כאן – עוגות שוקולד

כל המאכלים ללא גלוטן במקום אחד
מתכונים ללא גלוטן

כל העוגות במקום אחד,רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי

 
סוויט טיפ:
הכי חשוב זמן האפייה!
שלא יתייבש לכם הבראוניז אחרי זה תקללו אותי חופשי.
תשימו לב לא לייבש לו את הנשמה!
מכינים בתבנית 20X30   מה צריך בשביל בראוניז לא חוקי? 3 ביצים
כוס סוכר
300 ג' שוקולד מריר – 2 עם 70% 1 לפחות 60%
200 ג' חמאה בטמפרטורת החדר (במקום חמאה אפשר כוס שמן)
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1/2 כוס קמח תופח – כוס חד פעמית חמה(לאפיה ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח קונדיטור)
הצעה- אבקת סוכר לקישוט איך מכינים בראוניז לא חוקי? גודל תבנית האפיהבינונית : 20X30
אפשר עם קערה ומזלג, אפשר עם קערה ומטרפה.
אני הכנתי במיקסר על מהירות בינונית.
שמים בקערת המיקסר חמאה, ביצים, סוכר ומקציפים עד לקבלת עיסה בהירה ואוורירית.
ממיסים במיקרו את השוקולד המריר.
מוסיפים לקערת המקסר וממשיכים בהקצפה עוד דקה.
מוסיפים את אינסטנט הפודינג  ועוד שני סיבובים בלבד עם המיקסר.
נשארה אבקה על הדפנות? לא משנה.
מוסיפים את הקמח ועוד שני סיבובים.
לא לערבב הרבה. עם מרית לאסוף הכל ולערבב עוד פעמיים וזהו.
בתבנית חד פעמית בינונית מרססים מעט שמן ויוצקים הבלילה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כ25-30 דקות.
שימו לב, אם מכניסים קיסם הוא יכול להיות טיפה רטוב, הבראוניז מתקשים באויר
ואל תתנו להם להתייבש בתנור. מזהירה בשנית שלא יתייבשו כי אז הלך כל הטעם!
חלום-חלום-חלום!  
העוגיות של חנה בטיט

העוגיות של חנה בטיט

מבחר עוגיות מסורתיות ומופלאות, מידיה של חנה בטיט ז"ל עוגיות שהכינה יחד עם בתה ונשארו כמזכרת לימים מאושרים

העוגיות של חנה בטיט חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים. משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דהו עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה. ביום פרסום הכתבה נסעה אביבית, להראות לאמה את הכתבה ומצאה שחנה לא מרגישה בטוב.
אביבית הקריאה לחנה שהרגישה ממש לא טוב את הכתבה.
חנה,  בצניעות האופיינית לה, לא לקחה את הקרדיט לעצמה, אלא אמרה לאביבית,
שהיא מאד גאה שעכשיו כולם יודעים שאביבית למדה ויודעת להכין את העוגיות המסורתיות. כעבור שלושה ימים אושפזה חנה בבית החולים אולם מצבה התדרדר והיא נפטרה. לכבוד הוא לי לחלוק עמכם את העוגיות של חנה בטיט ז"ל.
בנוסף לעוגיות, הכינו אביבית ואמה גם את מרק המחלתה לפסח.
מרק המחלתה יתווסף למורשת העוגיות האגדתיות שהשאירה חנה במותה למשפחתה.
הם יהיו זיכרון נצח למעשה ידיה המופלאות. כפי שתוכלו לראות המחברת שורדת כבר למעלה מעשרים שנה.בפורים הכינה אביבית בהדרכת חנה, מבחר עוגיות מסורתיות.
אביבית הנציחה את דרך הכנת העוגיות שלב אחרי שלב. לכבוד הוא לי להציג בפניכם את מבחר העוגיות של חנה בטיט. על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה
או על השורה המודגשת עוגיות דבלה – העוגיות של חנה בטיטעלי סיגר במילוי בוטנים – העוגיות של חנה בטיטעוגיות יו יו – העוגיות של חנה בטיטעוגיות שושנים נוסטלגיות – העוגיות של חנה בטיטעוגיות מקרוד – העוגיות של חנה בטיטועוגיות קוקוס שמתאימות לפסח.  עוד מתכונים לעוגיות תמצאו כאן
מתכונים לעוגיות בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

העוגיות של חנה בטיט

עוגיות דֶבּלָה

עוגיות דֶבּלָה עוגיות תוניסאיות

עוגיות המלכה. עוגיות תוניסאיות מסורתיות. כשנוגסים הבצק הדק מתפורר בפה, טיפות הדבש מטפטפות ואתם מרגישים שהגעתם לגן עדן!

עוגיות דֶבּלָה. עוגיות דֶבּלָה הן עוגיות תוניסאיות/טריפוליטאיות מסורתיות, הנקראות מלכת העוגיות או עוגיות המלכה.
עוגיות דֶבּלָה מכינים בחגים ולאירועים חגיגיים כמו חתונות או חינה.
הכנת עוגיות דֶבּלָה, עוגיות תוניסאיות מסורתיות לא פשוטה. עוגיות דֶבּלָה עשויות מפסים של בצק דק-דק אותו כורכים על האצבעות בצורת פרח.
את עוגיות דֶבּלָה מטגנים ולאחר מכן טובלים בסירופ מתוק.
כשנוגסים הבצק הדק כנייר מתפורר בפה, טיפות הדבש מטפטפות ואתם מרגישים שהגעתם לגן עדן! חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עוגיות דֶבּלָה. לאחר שמכינים את הבצק לעוגיות דֶבּלָה,
מעבירים אותו במכונה לרידוד פסטה
או מרדדים את הבצק שיהיה דק-דק כמו נייר
לאחר הרידוד מגלגלים, מטגנים וטובלים בדבש. הכנת עוגיות דֶבּלָה – עוגיות תוניסאיות מסורתיות
שלב אחרי שלב במדוייק – במתכון למטה.
לעוד מתכונים של עוגיות רק לחצו כאן
מתכונים לעוגיותמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

עוגיות דֶבּלָה עוגיות תוניסאיות

עוגיות מקרוד

עוגיות מקרוד

עוגיות עשויות מקמח וסולת ממולאות בתמרים וטבולות בסירופ מתוק. עוגיות תוניסאיות מסורתיות.

עוגיות מקרוד הן עוגיות תוניסאיות/טריפוליטאיות מסורתיות. עוגיות מקרוד עשויות מקמח וסולת והן ממולאות בתמרים.
לאחר הכנת עוגיות המקרוד, טובלים אותן דקות ארוכות בסירופ מתוק שהופך את טעמן למיוחד. חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דוהים עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה. לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עוגיות עוגיות מקרוד. על בצק המקרוד מורחים שכבה דקה של תמריםמגלגלים לרולדה ופורסים את עוגיות מקרודמניחים במגש שיהיה נוח יותר לטגן אותןמטגנים בשמן עמוק מספר דקותלאחר הטיגון טובלים דקות ארוכות את עוגיות מקרוד בסירופ מתוק
על מנת שיספגו את הסירופ לתוכן. לכל מתכוני העוגיות של חנה בטיט לחצו כאן
העוגיות של חנה בטיט לעוד מתכונים של עוגיות רק לחצו כאן
מתכונים לעוגיותמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

עוגיות מקרוד

 
יויו עוגיות יויו

עוגיות יו יו

עוגיות יו יו עשויות מבצק רך טבול בסירופ מתוק והן חלומיות בטעמן.

עוגיות יו יו הן עוגיות רכות ומתוקות בצורת עיגולים. לאחר שמטגנים את עוגיות יויו טובלים בסירופ מתוק.
בעדה המרוקאית נהוג לאכול את עוגיות יו יו לשבירת הצום.
עוגיות יו יו מעולות למשלוח מנות בחנוכה. חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דוהים עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה. לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עוגיות יו יו. לאחר הכנת הבצק לעוגיות יו יו יש לשמן את הידיים על מנת לעבוד עם הבצק.
עוגיות יו יו נחשפו לראשונה בעונה של "מאסטר שף" ע"י אבי לוי שהכין אותן.
אפשר לפזר קוקוס על עוגיות יויו לאחר הטבילה בסירופ המתוק. כשבועיים לאחר פרסום הפוסט לא עמד ליבה של חנה במאמץ והיא נפטרה.
יהא זכרה ברוך והמאכלים שהכינה עם אביבית ישמשו הנצחה לזכרה.
לכבוד הוא לי לחלוק עמכם את העוגיות של חנה בטיט ז"ל.
בנוסף לעוגיות, הכינו אביבית ואמה גם את מרק המחלתה לפסח.
מרק המחלתה יתווסף למורשת העוגיות האגדתיות שהשאירה חנה במותה למשפחתה.
הם יהיו זיכרון נצח למעשה ידיה המופלאות. השנה, החלטתי שאנימכינה אותן לפי המתכון.
צעד אחר צעד הכנתי אותן ואכן יצאו מופלאות. התמונה הזו צולמה ע"י אביביתאני השתדלתי מאד בהכנת העוגיות
הצורה לא ממש מושלמת
אבל טעימים אש!
עוד מתכונים לעוגיות מופלאות של חנה רק לחצו כאן
העוגיות של חנה 

עוגיות יו יו

עלי סיגר במילוי בוטנים

עלי סיגר במילוי בוטנים

בוטנים טחונים ומתוקים עטופים בבצק דק טבולים בסירופ מתוק. חלום!

עלי סיגר במילוי בוטנים הוא מאכל תוניסאי/מרוקאי מסורתי, מלא במתיקות. חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דוהים במשך הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה.
אביבית מציינית כי זהו המאכל האהוב עליה ביותר.
לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עלי סיגר במילוי בוטנים.   לאחר הכנת המלית מגלגלים עלי סיגר עם הבוטנים הטחונים
ומסדרים על מגשלאחר טיגון עלי סיגר במילוי בוטנים
טובלים אותם בסירופ מתוק לכל מתכוני העוגיות של חנה בטיט לחצו כאן
העוגיות של חנה בטיט לעוד מתכונים של עוגיות רק לחצו כאן
מתכונים לעוגיות

עלי סיגר במילוי בוטנים


 

מה צריך בשביל עלי סיגר במילוי בוטנים?

1/2 קילו עלי סיגר
1/2 קילו בוטנים טחונים(השקילה לפני הטחינה)
3 ביצים שלמות
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס פרורי לחם
1 כוס אבקת סוכר להכנת הסירופ המתוק:
קילו סוכר
2.5 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 סוכר וניל לשים את כל המצרכים בסיר, להביא לרתיחה.
לאחר הרתיחה להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה עוד כחצי שעה.

איך מכינים עלי סיגר במילוי בוטנים?

לערבב את כל החומרים למעין "בצק" אחיד.
לגלגל מהעיסה אצבעות אצבעות ולהניח בצד.
כל עלה סיגר לחצות לחצי.
לקחת חצי עלה סיגר וכל חצי עלה למלא באצבע בוטנים ולגלגל.
לטגן בשמן עמוק.
לאחר הטיגון לטבול בסירופ המתוק. 
בהצלחה !!!! כל התמונות צולמו ע"י אביבית בטיט.
עוגיות שושנים נוסטלגיות

עוגיות שושנים נוסטלגיות

עוגיות שושנים נוסטלגיות פריכות מתוקות ונהדרות!

עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות.
עוגיות שושנים נוסטלגיות עשויות מבצק פריך שמעשירים אותו בחלבונים.
המלית מתוקה ועשויה מאינטסנט פודינג וניל. חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דוהים עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה.   לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה
עוגיות שושנים נוסטלגיות לפי המתכון שבמחברת:מכינים את הבצק עליו מורחים את שכבת המלית מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ופורסים לפרוסות לאחר האפיה של עוגיות שושנים נוסטלגיות בוזקים עליהן אבקת סוכר. לכל מתכוני העוגיות של חנה בטיט לחצו כאן
העוגיות של חנה בטיט לעוד מתכונים של עוגיות רק לחצו כאן
מתכונים לעוגיותמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

עוגיות שושנים נוסטלגיות

מרנג טבעוני ונשיקות מרנג טבעוניות

מרנג טבעוני ונשיקות מרנג טבעוניות

מרנג טבעוני ונשיקות מרנג טבעוניות שמכינים ממי חומוס

מרנג טבעוני ונשיקות מרנג טבעוניות הכנתי לאחיינית שלי.
יש לי אחיינית טבעונית שהסבה את תשומת לבי שיש טירוף חדש ברשת וקוראים לו מרנג טבעוני.
"מכינים את המרנג ממי חומוס מקופסת שימורים. את יכולה לבדוק אם זה נכון?" שאלה
האמת, הייתי די סקפטית.
פעם כבר שיכנעו אותי להכין עוגת שוקולד מסלק וזה לא נגמר בשוס.
נכון, העוגה יצאה עסיסית, נימוחה, בצבע בורדו עמוק משגע אבל לעוגה היה טעם של סלק.
אבל אני לא מתייאשת, אני חייבת לבדוק. מרנג טבעוני שמכינים ממי החומוס שבקופסת שימורים? בואו נפריך את המיתוס.
ואם אני לא אבדוק מי כן?(: שלחתי את הקניין לקנות קופסת שימורים של חומוס וסיננתי את החומוס
220 ג' של מי חומוס או 3/4 כוס חד פעמיתשמתי המים בקערת המיקסר והתחלתי להקציף
הוספתי את הסוכר ממש לאט כל פעם
הפעלתי סטופר בשביל הבדיקה, חמש דקות שלמות עבד המיקסר
אבל חברימים, הקסם עובד. טעמתי, טעם של ביצים וסוכר. אין זכר למי החומוס. הכנתי נשיקות שיהיה מרנג טבעונימרנג טבעוני בכל הצורותחלק מהמרנג הטבעוני ערבבתי גם עם קוקוסקישטתי את המרנג הטבעוני והקוקוס  לאחר האפייה, קראתי לבני הבית לטעימות."מה אימוש, התחלנו עם פסח?" התעניינו
"תטעמו תגידו מה דעתכם", חייכתי
בעודם נוגסים בחנתי היטב את הבעות פניהם, נראו סבבה.
"טעים מאד" הודו שני הנסיינים והיד נשלחה לקחת עוד נשיקה
"אתם יודעים ממה זה עשוי?"
הם הפסיקו לאכול והסתכלו עלי בחשש
"ממים של חומוס! זה מרנג טבעוני," חייכתי מדושנת מעונג
"אמאאא" זרקה עורכת הדין את הנשיקה. "מים של חומוס??"
התפוצצתי מצחוק, "אם לא הייתי אומרת לכם לא הייתם יודעים. הרגשתם משהו מוזר בטעם?"
נאלצו להודות שהטעם מעולה. החלטתי לצפר את הטבעונים לכבוד החג
והכנתי להם פבלובה טבעונית
אם אתם מחפשים עוד מתכונים טבעונים/צמחונים
רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחונימוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

 מרנג טבעוני הטירוף החדש

 
מתכון לעוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

מתכון לעוגת פיניאטה – העוגה שהתחפשה

מתכון לעוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה, שלב אחרי שלב איך מכינים עוגת פיניאטה, העוגה שהתחפשה.

סרטון איך מכינים את העוגה:עוגת פיניאטה היא עוגת הפתעה. עוגה שהתחפשה. נסע הסטודנט לחו"ל עם חברתו לטיול של אחרי-צבא לכמה חודשים. חרשו את העולם כמיטב ילדנו המשוטטים.
מכיוון שאנחנו בדור ה"ווטאפ-שיחות ללא הגבלה וכו" היינו משוחחים על בסיס יומי והייתי יודעת בדיוק איפה הם ומה הם עושים.
תמונות, סרטונים והילדים עושים חיים בעולם. עשר בבוקר אני בעבודה זמן מצויין לסנדויץ של ארוחת בוקר.
פורסת את מפית הנייר, מניחה עליה את הסנדויץ, לוקחת ביס ראשון, ביס שני, ביס שלישי נפתחה הדלת ובפתח עמד הסטודנט.
הביס בפה אני לא מבינה מה קורה אבל הוא כבר רץ אלי, אני אליו, תפס אותי חבק אותי אני אותו, נופלים אחד על השני,
והביס תקוע בפה.
מחץ אותי כאילו אין מחר, אני בוכה מרוב התרגשות
והביס תקוע בפה.
עוברות כמה דקות עד שהתאוששתי,דחפתי אותו ממני, זרקתי הביס לפח והמשכנו בדבק המשפחתי. הפתעה אמיתית מקבלים כשיש עוגת פיניאטה.
עוגת פיניאטה זו עוגת טורט/עוגת ספוג – שבתוכה מלאה בממתקים. כשפורסים אותה הממתקים "נשפכים" החוצה. איך מכינים עוגת פיניאטה? שלב אחרי שלב אראה לכם פה.
יש גם תובנות בהכנת העוגה אותה תגלו בהמשך. עוגת פיניאטה – העוגה שהתחפשה – מאד מתאימה לפורים וסוגרת את סבב פורים.
מבחוץ נראית עוגה תמימה ורגילה אבל מבפנים מלאת הפתעות. איך מכינים עוגת פיניאטה שלב אחרי שלב. קדימה. ראשית, אופים עוגת טורט חוצים אותה לשלוש פרוסות שוות בפרוסה האמצעית, משאירים שוליים ועם סכין מסמנים עיגולמרוקנים את העוגהעכשיו מגיע השלב שבו עשיתי טעות.  
ציפיתי את רצפת העוגה בקצפת כדי להעשיר את הטעם.
טעות!!
מה קורה לממתקים כשהם נפגשים עם קרם? בדיוק. הם נדבקים!
והמטרה – שהממתקים "ישפכו" מהעוגה
לכן. תלמדו מהטעות שלי.
אל תצפו את העוגה בפנים.
תמרחו קרם רק על השוליים
ותניחו את העיגול על הקרםעכשיו ממלאים בממתקים כאוות נפשכם אני הלכתי הכי רחוק שאפשר והנחתי גם ממתקים עטופיםאחרי שהעוגה מלאה בממתקים מכסים את העוגה עם השכבה השלישיתמצפים בקרםומקשטיםכשחוצים את העוגה הממתקים נשפכים החוצה בשביל עוד מתכונים של קינוחים מושחתים לחצו כאן – קינוחים מושחתיםמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

עוגת פיניאטה – העוגה שהתחפשה

מבחר מתכוני עוגיות

מתכונים לעוגיות עוגיות עוגיות

מתכונים לעוגיות הכי טעימות למשלוח מנות

  מתכונים לעוגיות עוגיות עוגיות
מבחר מתכונים לעוגיות לכבוד פורים.
לכבוד פורים הצעות לעוגיות למשלוח מנות.
מתכונים לעוגיות מכל הסוגים. מתכונים לעוגיות עם שוקולד,
מתכונים לעוגיות עם תפוחי עץ, מתכונים לעוגיות עם תמרים,
ויש גם מתכונים לעוגיות עם מרשמלו.
כל מתכוני העוגיות במקום אחד. רק ללחוץ על השורה המודגשת מעל התמונה ומגיעים למתכון ולעוגיות. חג שמח! עוגיות יהלומי המעמולים של סבתא גלילהעוגיות מגולגלות עם ריבה עוגיות שוקולד – ים של שוקולדעוגיות נהדרות עם שוקולד צ'יפסעוגיות שיבולת שועל עם טחינהעוגיות שושנים נוסטלגיותבראוניז שוקולד קרמבו מושלם!עוגיות שבדיות שמכינים משני מצרכים וסוכר  דבלה – עוגיות המלכה. עוגיות תוניסאיות מסורתיות עוגיות מופלאות העשויות מתפוחי עץ וטופיעלי פילו עם סוכר חום וקינמון העוגיות הכי מושחתות שיש המרשמלו הראשון שלי עוגיות טעימות מהגיהנום כמעט כמו עוגיות שאי אפשר לפספסלמתכונים נוספים לעוגיות לחצו  כאן – מתכונים לעוגיות מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד כאן
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד ה – עוגיות שהביאו לי את האושר – העוגיות של מוּרמוּרמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מתכונים לעוגיות עוגיות עוגיות

עוגיות שבדיות משני מצרכים וסוכר

עוגיות שבדיות משני מצרכים וסוכר

עוגיות שבדיות שנמסות בפה משני מצרכים וסוכר ויש גם גירסה טבעונית

עוגיות שבדיות משני מצרכים וסוכר המתכון ששרף את הרשת. עוגיות שבדיות משני מצרכים וסוכר עשה "עליה" לארץ אחרי
שבדצמבר, נסעה בתי עם המשפחה  לבקר את הסבתא והסבא בשבדיה .
אחרי יומיים של התאקלמות בשטח, מספרת לי הילדה
"אמא תשמעי, יש פה עוגיות שאי אפשר להפסיק לאכול אותן"
"איזה עוגיות?"
"לא יודעת אבל הן ממש טעימות"
"רצינית?"
לא נעים לי אבל אני ומיה חיסלנו כבר חצי קופסה. כל פעם עוברות ולוקחות עוגיה"
"ממה הן עשויות? משוקולד?"
"לא. מיה קוראת להן עוגיות בננה"
"יש בהן בננות?"
" הן נראות בדיוק כמו הבננות הקטנות האלה שעשויות מגומי לכן היא קוראת להן כך"
" נו תביאי מתכון"
"אמא, את נוראית!"
"הלו! שכחת מי אמא שלך? תבקשי מתכון!"
"את עושה לי בושות"
"תגידי לה שזה בשביל הסוויט וזה חשוב!" ואכן הגיע המתכון בשבדית.
THANK YOU SO MUCH ANNETTE
השוס הגיע כשהמתכון תורגם
חמאה, קמח וסוכר וניל. סה-טו! עוגיות שבדיות משני מצרכים.
מכינים העוגיות ובסוף טובלים אותן בסוכר. האמת, הייתי סקפטית והייתי חייבת לנסות את המתכון. סוףשבוע הזה נפל הפור, העוגיות הוכנו וחיכו אחר כבוד לטעימות.
הגשתי את העוגיות השבדיות של אנט, לטעימה לבתי ולשבדי.
ממש ספרתי את השניות שיגיעו ויטעמו.
שניהם נגסו בעוגיה וכמעט ביחד אמרו "בול! זה הטעם!"
איך אני מרוצה שמצליח לי(: את העוגיות שבדיות משני מצרכים מכינים בעשר דקות.
בקערה מערבבים החמאה עם הקמח וסוכר הוניל.
חלק הכנתי בצורת בננה, חלק עשיתי עיגולים ואפשר להבין למה הן נעלמות במהירות.
הן רכות, הן נמסות בפה, מושלמות!! בגלל ששלחתן המון תמונות של העוגיות שאתן הכנתן הדף התמלא בתמונות וזה היה נהדר
אבל החלטתי לתת לעוגיות שלכן מקום של כבוד ופתחתי פוסט רק עם התמונות
כל התמונות של העוגיות תמצאו כאן – תמונות של עוגיות משני מצרכים וסוכר – תמונות של העוגיות שאתן הכנתן  

יש לי גם עוגיות עם שלושה מצרכים בלבד
תוכלו למצוא כאן – עוגיות עם שלושה מצרכים בלבד

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לעוגיות נהדרות
צריך רק ללחוץ כאן – עוגיות

מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

עוגיות שבדיות משני מצרכים וסוכר

עוגיות טבעוניות - בִּיסבִּיסטִי

עוגיות טבעוניות – בִּיסבִּיסטִי

כשחברתי שפרה הכינה את העוומה  היא הביאה איתה קערת עוגיות.
"אלה עוגיות מיוחדות י'אוחתי. עוגיות טבעוניות שהצפתים קוראים להן ביסביסטי"
"איך??"
"עוגיות טבעוניות – בִּיסבִּיסטִי. ככה קוראים להן" לא יעזור כלום, שפרה סטנדפיסטית בדם. "למדתי אותן מחמותי שתהייה בגן עדן. אלה עוגיות מצפת. מכינים את העוגיות בצ'יק צ'ק. שמים בתבנית, עם סכין חותכים צ'יק-צ'יק-'ציק"
עשתה תנועות לאורך,
"אחרי זה צַ'ק צַ'ק צַ'ק"  עשתה תנועות לרוחב "והעוגיות מוכנות".
"אופים אותן עד שהן יבשות. אני אוהבת אותן הכי יבשות, כמו הביסקוטי. שיחשבו שהם מאיטליה ויאכלו עוגיות מצפת".
חברימים, עוגיות טבעוניות בטעם איטלקי מצפת. בול לפורים! צירפתי במיוחד את העוגיות הטבעיות לפורים כדי שכולם יוכלו להנות מהן. עוגיות טבעוניות. למתכונים נוספים לעוגיות לחצו  כאן – מתכונים לעוגיות מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד כאן
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד
מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

עוגיות טבעוניות – בִּיסבִּיסטִי


סוויט טיפ:
אפשר להוסיף לתערובת גם שקדים או קוואקר זה יעשיר את הטעם.
ניתן להכין את הבצק, לגלגל בצורת גליל, להקפיא כחצי שעה ואז להוציא ולחתוך לעיגולים ולאפות. מה צריך בשביל להכין עוגיות טבעוניות? 3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 כפות קינמון
1 כוס שומשום
3/4 כוס מים + 2 טיפות מי ורדים – לא חייבים מי ורדים
2 כפות טחינה גולמית איך מכינים עוגיות טבעוניות? מערבבים את כל המצרכים ביחד למעט הטחינה לתערובת.
מודיעה מראש – התערובת די דביקה. מורחים תבנית בטחינה הגולמית.
מאחר והעיסה רטובה יש לשטח עם הידיים את העיסה בתבנית מרובעת שטוחה.
עם סכין חורצים פסים לאורך ולרוחב.
אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כחצי שעה עד ארבעים דקות.
אפשר גם יותר ואז העוגיות יוצאות כמו ביסקוטים. 
המעמולים של סבתא גלילה

מתכון למעמולים של סבתא גלילה

איך מכינים מעמול תמרים בטעם של פעם סרטון ותמונות שלב אחרי שלב

מתכון למעמולים של סבתא גלילה עם סרטון הדגמה לפני הכל
הסיפור שלנו מתחיל לפני כארבעים שנה. בסוף יהיה מתכון למעמולים במילוי תמרים. הדיירים שגרו בבניין הקטן בן שלוש הקומות בשכונת נווה שאנן שבחיפה, היו מיודדים מאד.
כשהיה חסר סוכר או לחם, לא הססו לדפוק בדלת של השכנים ולבקש ואם היה צורך לשמור על הילדים, האימהות עזרו אחת לשנייה בשמחה.
אלה היו זמנים של פעם.
לאחר כמה שנים, עזבו השכנים מהקומה הראשונה ובמקומם הגיעה משפחה חדשה.
אמא, אבא ובת בשנות העשרים. בניגוד לשכנים הקודמים, המשפחה החדשה נהגה להסתגר בינה לבין עצמה.
הם לא יצרו קשרים עם השכנים ולא התערו עם שכניהם. אנשים סגורים.
באחד הימים החליק אב המשפחה באמבטיה, שבר עצם במפרק הירך ואושפז בבית החולים.
יוסי, השכן מקומה שנייה החליט ללכת לבקר את האב.
האב שמח לראותו והשניים החלו לשוחח. תוך כדי שיחה אמר יוסי משפט באידיש.
התעניין האב מאיפה יוסי יודע אידיש
"אני מפולין" ענה יוסי
"איך אתה מפולין אם שם המשפחה שלך הוא טל-אור?"
"אני נולדתי למשפחת ליכטנטל (ליכט-פירושו אור) אולם בארץ שינינו את השם לטל-אור " ענה יוסי בשנייה ששמע האיש את השם ליכטנטל החוויר, התרגש, התחיל לבכות, לא ידע מה לעשות עם עצמו.
נרעש עד עמקי נשמתו מילמל ליוסי המופתע "אנחנו בני דודים" ועיניו דומעות "אנחנו משפחה".
האיש נולד וחי בפולין. כשהגיע לגיל עשרים החליט לעזוב את פולין, ללמוד עריכת דין ולחפש את מזלו בעולם הגדול.
דודו, שהיה איש אמיד מאד נתן לו את ברכתו וסכום כסף נכבד כדי שיוכל להתחיל את דרכו.
וכך היה. האיש נסע לרודזיה של אז – זימבבואה של היום – למד עריכת דין והתבסס כלכלית.
במשך השנים הקים לו חווה חקלאית גדולה ממנה התפרנס.
כשהתחילו מהומות על רקע גזעני, סגר את עסקיו, לקח את משפחתו הקטנה ועלו לארץ.
"הדוד שלי – זה אבא שלך, שלמה ליכטנטל – כל מה שיש לי זה בזכות אביך.." מלמל האיש בדמעות. הוריו של יוסי נספו בשואה. יוסי שבגיל חמש היה כשפרצה המלחמה, מחק את השנים מחייו. עכשיו תגידו לי אתם,
מה הסיכויים של אדם שאיבד את כל משפחתו בשואה,
נשאר בלי  אף קרוב משפחה, נסע לרודזיה והקים משפחה,
עלה לארץ ישראל, הגיע דווקא לשכונת נווה שאנן בחיפה,
גר בבניין כמה שנים, ואז, לגלות באקראי שהבן דוד שלך,
שאביו נתן לך כסף לפני שנים, להתחיל את החיים,
הוא השכן שלך מהקומה השנייה?
כל מילה בסיפור – אמת לאמיתה. לעיתים, המציאות עולה על כל דמיון. באותו היום נקשר גורלן של שתי המשפחות. יוסי, השכן שהלך לבקר את האיש, הוא אבא של בעלי. בעלי נקרא לזכר סבו, שנספה בשואה.
יוסי נשוי כבר מעל לחמישים שנה לגלילה חמותי.
גלילה, ששורשי משפחתה נטועים בארצנו ומעולם לא עזבו לגולה, היא בשלנית בחסד עליון.
מתכון למעמולים של סבתא גלילה הוא מתכון למעמלוים שהם יהלומים.   בואו תראו איך סבתא גלילה מכינה מעמוליםסבתא גלילה הסכימה לחשוף את דרך הכנת המעמולים. גלילה מכינה את הבצק בקערה שהיתה של אמא שלה,
משפחה ששורשיה מתחילים בפקיעין ועם השנים עברו לטבריה,
סבתא מרגלית כהן-עודה ז"לגלילה לשה את הבצק של המעמוליםאחרי שהבצק מוכן,
עם היידים "מרדדת" את עיסת התמרים
בודקת שאין שאריות של תמרים בעיסה
"את רואה? את זה מוציאים"מחלקים לארבעה כדורים את הבצק ואת התמריםמתחילים עם כדור אחד.
מרדדים עלה ועליו מרדדים תמריםמפזרים על התמרים סוכר ונילמגלגלים לרולדה ארוכה ומהדקים הבצק היטבעם סכין חרוצים פסים לאורך ולרוחב הבצקפורסים את המעמולים במילוי תמרים לפרוסותמסדרים את המעמולים בתבניתמניחים בתבנית משומנת – המעמולים הורסים!מעמולים במילוי תמרים – במסדר המפקד – אחד אחרי השנילאחר האפיה טובלים את המעמולים בקערה עם אבקת סוכרלמתכונים נוספים לעוגיות לחצו  כאן – מתכונים לעוגיות מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד כאן
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד מעבירים את המעמולים לסיר שזה תפקידו בחיים כבר שנים
להכיל את המעמולים במילוי תמרים

מתכון למעמולים של סבתא גלילה

מתכונים לפורים

היכנסו לאתר של סווט דולי ותמצאו מבחר מתכונים איכותיים וטעימים  אצל הסוויט.

משלוח מנות לפורים זהו מנהג נהדר ובשביל לארגן משלוח מנות שיהיה מרשים, הכינה לכם הסוויט מבחר של דברים טובים.

מבחר עוגות ועוגיות שקל להכין והם טעימים מאד.

מתכונים לעוגיות משני מצרכים, מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים, מתכונים עוגיות טבעוניות, מתכונים לעוגיות מושחתות, מבחר מתכונים טעימים להכנת משלוח מנות תמצאו אצל סוויט דולי.

באתר תוכלו למצוא אוזני המן במילויים שונים, שמתאימים לחג. מתכונים עם פרג, מתכונים שאפשר להכין במהירות ולשלוח למשפחה ולחברים.

מתכונים לעוגות טעימות שמתאימות לרוח החג.

מבחר מתכונים נפלאים שמתאימים לחג, מתכונים עם סרטוני הכנה איך מכינים בדיוק אוזני המן ועוד תמצאו אצל הסוויט.

מתכונים לפורים