צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן, פרוסות דקות קריספיות של קישואים עם פרמזן ותבלינים. נהדרות!

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן "היי מותק, באים להדלקת נרות? "
"לא!"
"מה לא??"
"לא וגם לא באים עד סוף חנוכה!"
"די! קרה משהו??"
"קרה?  צריך לקרות?? שנאכל עוד סופגנינות? איך המצאת את השם הזה אלוהים! מה את? מחייה השפה העברית?"
אני פורצת בצחוק במקום להיעלב
"רעה! לא המצאתי שם טוב?"
"לא טוב? רק מלחשוב עליו בא לי לאכול עוד אחת!"
"ילדים אחרים היו רצים לאמא. על  מה את מתלוננת?"
"כי עוד מעט אני לא אוכל לעבור בדלת!"
"טוב-טוב מבטיחה להכין משהו דיאטטי"
"אה כן? בלי קמח אבל עם חמאה וקצפת?"
נקרעת מצחוק. ראבק הילדים האלה.
"לא-לא אני ממש אשתדל בשבילך"
"אים תקשיבי טוב. לא מתוק ולא מטוגן שמעת??"
"המפקדת!!" אז פיזרתי בתבנית פרוסות קישואים דקותערבבתי פרורי לחם, פטרוזיליה ופרזמן ופזרתי מעליהןוהכנסתי לתנור עד שהפרמזן השחיםואז אמרתי למה שכבה אחת אם אפשר הרבה?לקחתי תבנית מאפינס ועשיתי ערמות של קישואים וביניהם שמתי התערובת והכנסתי לתנוריצאו צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן נהדרים! לעוד מתכונים נהדרים עם ירקות רק לחצו כאן – מתכונים לירקות לעוד מתכונים נהדרים של טבעונים לחצו כאן – מתכונים טבעונים   מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

 
סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות

סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות

סופגנינות קטנות מתוקות ועגולות, שאי אפשר להפסיק לאכול אותן ויש גם גירסה עם שוקולד!

סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות- הכנתי לכם סרטון איך מכינים את הסופגנינות הנפלאות האלה:
ממליצה בחום להסתכל על הסרטון – תוכלו להכין בצ'יק.לפני שנים, דודה שלי טיילה עם הנכד שלה. עצרה אותה אישה, התפעלה מהתינוק ושאלה בן כמה הוא.
הילד היה בן שלושה שבועות, "חמישה חודשים" ענתה דודתי בלי למצמץ.
שנים הסיפור רץ אצלנו במשפחה ואנחנו צחקנו עליו.
צחקתי-צחקתי בום דפק לי בדלת. כשנכדי היה בן שלושה חודשים,
בעודי מטיילת איתו והוא בעגלה, נצמדה אלי אישה שאני לא מכירה, הסתכלה על הילד ואמרה:
"יה!! איזה תינוק יפה!! בן כמה הוא??"
בלי למצמץ עניתי "חמישה חודשים"

סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות לא קשורות לסיפור של עין הרע אבל בהחלט למתיקות
וכן, אין מתכון שמתאים יותר לסיפור הזה
ממתכון של סופגניות ויש לי בשבילכם סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות, שמכינים בצ'יק צ'ק.
סופגנינות קטנות מתוקות ועגולות, מלאות בגבינה עם טיפת קינמון,
שאי אפשר להפסיק לאכול אותן. תתחילו להכין, תשימו שעון תראו פחות מעשר דקות להכין.
אמרתי השנה אני לא מטגנת. אז אמרתי.
אחרי שהכנתי שמתי בצד כדי לצלם למחרת. אני והאופטימיות שלי. הצחקתם אותי. נעלמו. לא ראו אור יום!
ואם תסתכלו בתגובות תראו איך אנשים אהבו
וזה רעיון נהדר להכין עם הילדים!
אפשר להוסיף להם גם קוביות שוקולד והן בכלל הורסות! אם אתם מחפשים מתכונים לסופגניות גבינה אפויות כאן – סופגניות גבינה אפויות יש לי עוד מתכונים נהדרים לחנוכה שתוכלו למצוא כאן – מתכונים לחנוכה

סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות

חומרים- לכ-20 סופגניות קטנות.

מה צריך בשביל סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות?

2 ביצים
1 חבילת גבינה טיב טעם 3% (גבינה בשקית לא בקופסה)-250 גרם
חצי כוס סוכר / אפשר סוכר חום
רבע כפית קינמון
כוס קמח תופח או קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה
שמן עמוק לטיגון.
אבקת סוכר לפיזור על הסופגניות.

איך מכינים סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות?

מערבבים את הגבינה, הביצים הסוכר והקינמון לבלילה אחידה ובסוף מוסיפים את הקמח.
מחממים שמן לטיגון.
הבצק יוצא מאד רך לא לפחד לעבוד איתו.
להרטיב את הידיים ועם ידיים רטובות יוצרים כדורים טיפה שטוחים.
לקחת גוש קטן של בצק ולשטח אותו בידיים, אפשר למתוח קלות ולזרוק לשמן העמוק.
הסופגנינה מתנפחת בכל מקרה.
תשמרו עליה שלא תשרף ולטגן משני הצדדים.
להוציא מהשמן ולהניח על נייר סופג ולפזר מעל אבקת סוכר.
רצוי שהסופגנינה תהיה שטוחה כי  אם זה ממש כדור עגול הגבינה בתוכו נשארת "חיה" לא שזה רע, טרפו את זה גם ככה, אבל עדיף שטוחה.
להוציא מהשמן על נייר סופג ולפזר מעל אבקת סוכר. אם רוצים אפשר להוסיף קובית שוקולד בתוך הבצק, לכסות ולטגן. אפשר להגיש חם אבל גם כשהן רואות אור יום למחרת הן טעימות(:
חג שמח חברימים! מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!  
עוגת שוקולד עם עוגיות אוראו

עוגת שוקולד עם עוגיות אוראו

עוגת שוקולד חלומית עם הפתעות עוגיות אוראו בתחתית

אם צריך לכוון שעון במדויק זה ביום רביעי, רבע לשבע בבוקר כשהעוזרת פותחת את הדלת.
כבר שנים היא מגיעה אותו יום, אותה שעה ואין מצב שהיא מפספסת.
רבע לשבע בול! הדלת נפתחת. אמיתי, שעון שוויצרי פראייר לידה.
לפניה היו עוזרות שפעם אמא שלהן מתה, פעם אבא שלהן מת, חוץ מהכלב אכל לי את המחברת שמעתי את כל הסיפורים בעולם, עד שהגיעה הנוכחית.
אפילו עם ארבעים חום ושיעול נוראי היא מגיעה. לא משנה שאחרי זה אני צריכה לעבור אחריה אבל הגברת מגיעה בזמן!
יש פעמים שהיא מודיעה לי מראש שהיא נוסעת לחו”ל.
ספא של שבוע ימים כי כואב לה הגב, בית מלון עם טיפולים יומיים, ארוחות מסביב לשעון ושבוע היא לא תהיה. אני שותקת.
אני עוד לא הייתי במלון כזה אבל בשביל מה יש עוזרת אם לא ללמוד ממנה?
יש גם פעמים שהיא סתם נוסעת לחו”ל לשבועיים לבקר את המשפחה. אני דג.
שתיסע לאן שהיא רוצה רק שתחזור. לכן, אם יום רביעי, השעה שבע חמישים וחמש והדלת לא נפתחה סימן שהשעון מקולקל או שמשהו בלתי סביר קרה.
וכדאי שלא יהיו אי הבנות. אין טעם לשאול איך קוראים לה ואם יש לה ימים פנויים, תשכחו מזה.
אחותי למדה אותי כלל ברזל ששלושה דברים לא חולקים עם אנשים.
עוזרת, מאהב, בעל – ובדיוק בסדר הזה. אז יום רביעי שבע חמישים ושמונה הדלת לא נפתחה הבנתי שאני טעיתי ביום. ברור שאני. העוזרת???בחיים לא.
אני, שבניד עפעף מזיזה הרים מצד לצד, בידיים רועדות ובדחילו ורחימו מתקשרת אליה
“דורושקה מה שלומך?” היא עונה לי נשמעת בריאה לחלוטין
“אני בסדר גמור איך את?” אני בקול מהוסס, בכל זאת למה צריך להרגיז אותה סתם?
“מיצויין!!”
“אבל לא באת היום..” אני עדיין בקול שקט
“נו בטח כי את אמרת”
“אני????”
“כן כן. בשבוע שעבר אמרת יום רביעי נוסעת להרצליה לא לבוא”
“אבל זה היה בשבוע שעבר!”
“אני חשבתי את לא חזרת”
מי ביקש ממך לחשוב??? אני צועקת בלב
מקללת את עצמי שלא התקשרתי ערב לפני,
דופקת את הראש בקיר בלתי נראה ובקול בנופת צופים אומרת “את צודקת- צודקת, נתראה בשבוע הבא.”
טריקת טלפון. מילה. מילה אני לא רוצה לשמוע. את מבול התסכולים שלי בטוח שמעה כל השכונה!  כדי להתעודד מדיכאון העוזרת הייתי זקוקה למשהו מתוק
וחברימים או-הא איזו עוגה יש לי בשבילכם – עוגת שקולד מ ע ו ל ה.
עוגת שוקולד עם עוגיות אוראו. פנטסטית!!אחרי שמכינים את הבלילה, משמנים תבנית, יוצקים שכבה דקה עליה
מפזרים עוגיות אוריאו  ועליהן שופכים את יתרת העיסה. את האמצע תשאירו בלי עוגיה.ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לעוגות שוקולד בבקשה
רק ללחוץ כאן – מתכונים לעוגות שוקולד מתכונים לעוגיות ובפינתנו הקבועה מי הכינה כבר אתה עוגה – ווקשה(:מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

 עוגת שוקולד עם עוגיות אוראו

צ'יפסים אפויים של בטטה

צ'יפסים אפויים של בטטה

כשנוגסים הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה והכי שווה - זה לא מטוגן.

צ'יפסים אפויים של בטטה הם צ'יפסים קריספים שאופים בתנר ומכינים במהירות. בטטה מכילה 120 קלוריות ב-100 גרם והיא עשירה בסיבים, חומצה פולית, מינרלים, וויטמינים B ו- C.
הבטטה היא מקור מצוין של בטא-קרוטן שהופך לוויטמין A בגוף והוא נוגד-חמצון העשוי למנוע סרטן.
הבטטה נהדרת לדיאטה:
בתפוח אדמה יש אמנם פחות קלוריות (85 קלוריות ב-100 גרם) אולם לבטטה אינדקס גליקמי נמוך יותר, על שום הסיבים התזונתיים שבה, ואכילתה איננה מעוררת חשק לאכילת פחמימות נוספות. ואחרי שאתם יודעים כמה הבטטה נהדרת,  יש לי בשבילכם חטיף צ’יפסים אפויים  של בטטה. להכין צ'יפסים אפויים של בטטה זה כלום עבודה.
כשנוגסים בהם הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה וזה לא מטוגן! קבלו אותם. יש לי גם מתכון ל שעועית צהובה צלויה בתנור שאחרי האפיה יש לה טעם של צ'יפס, שלושה מצרכים למנה דיאטתית, טבעונית וטעימה. צ'יפסים אפויים של בטטה פורסמו לראשונה בסלונה ותוכלו לראות כאן את תגובות האנשים כמה שהמתכון מוצלח. לעוד מתכונים עם ירקות הכל כאן – מתכוני ירקות מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

צ'יפסים אפויים של בטטה

 
עוגיות חמאת בוטנים מהגיהנום עם שוקולד צ'יפס

עוגיות חמאת בוטנים מהגיהנום עם שוקולד צ'יפס

עוגיות עם חמאת בוטנים נימוחות ורכות שכיף להכין עם הילדים

עוגיות חמאת בוטנים מהגיהנום עם שוקולד צ'יפס הכנתי השבוע אצל הבת שלי.
בדרך כלל כשאני אצל בתי הבכורה אני מכינה משהו.
כשאני מכינה משהו מתוק יש לי סושפית שתמיד עוזרת לי.
זו גם דרך נהדרת להעביר את הזמן, זה ממש זמן איכות שלי ושל זאת שקוראת לי מורמור.
יש לה את הסינר שהיא רצה לשים כשאנחנו מתחילות, הכסא שתהיה בגובה המתאים ומתחילות לעבוד.
היא מתייחסת לזה כל כך ברצינות שאני יותר נהנית מתמיד.
"היא שוברת הביצים יותר טוב ממני" נדהמה הבת השניה כשראתה את הקטנה בפעולה.
הפעם הכנו  עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד צ'יפס.
היא שוברת את הביצים, היא מוסיפה את הסוכר, אני עוזרת לה לערבב, תנסו תאמינו לי תענוג! כעבור כמה שעות, עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד צ'יפס כבר עמדו על השיש, הגיע החתן שלי.
בטבעיות ניגש לשיש ולקח עוגיה. נתתי לו בנימוס לסיים את הביס, שלא-יגיד-הפרעתי-לו-או-משו ושאלתי בתמימות "איך העוגיות?"
נתן בי מבט חודר, אני הפסקתי לנשום והוא אמר: "מהגיהנום".
תודה לאל. הנשימה הסדירה חזרה אלי.

למחרת קבלתי סמס מהילדה. "אימוש, העוגיות באמת מהגיהנום, אי אפשר להפסיק לאכול אותן"
ככה קבלו העוגיות את השם שלהם. עוגיות חמאת בוטנים מהגיהנום עם שוקולד צ'יפס. אם אתם מחפשים עוד מתכונים עם חמאת בוטנים כאן – עוגיות שוקולד צ'יפס איך מכינים עוגיות חמאת בוטנים מהגיהנום עם שוקולד צ'יפס? כדי שהעוגיות יהיו ממש טעימות הוספתי גם קוואקר, שיבולת שועל.
אגב, הכנתי את אותן העוגיות עם קוואקר אבל הוספתי גם פצפוצי שוקולד
ואת המתכון תוכלו למצוא כאן – עוגיות שוקולד צ'יפס ולעוד מתכונים של עוגיות רק ללחוץ כאן –  מתכונים לעוגיות   מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד כאן
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים! ובפינתנו האם זה עובד אם מישהו אחר מכין – ווקשה:

עוגיות חמאת בוטנים מהגיהנום

מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן

מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן

מרק שום לבן ומלכותי כמו שמלת נסיכות, קטיפתי ועשיר בטעמים, מוקדש לבתי שחוגגת יומולדת.

  מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן.
מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן מוקדש לבת שלי. הבת שלי, האהבה שלי, זאת שמחזקת אותי שאף אחד לא יגנוב לי את החלומות ועוזרת לי להגשים את החלומות, חוגגת היום יומולדת. מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן.
הילדה הכי יפה בגן נולדה עם מניירות של נסיכה וידעה בדיוק מה היא רוצה.
באוכל, חס וחלילה שהאפונה תיגע באורז ואת הסלט יש להגיש לנסיכה בצלוחית לחוד,
מלפפון ועגבניה בלבד, שלא יתערבב הרוטב של הסלט עם האוכל. אין פלא שהייתה בעובי חוט.  בגיל חמש שאלה אותה הגננת, למה היא מביאה לחמניה ריקה לגן.
“אין לנו שום דבר בבית” ענתה בטבעיות והגננת אמרה לי שמזל שהיא מכירה את המשפחה, אחרת היתה קוראת לעזרה סוציאלית.  קיץ אחד לפני שנים, שתי אימהות וקבוצת ילדים עומדים בתור לקפיטריה בבריכה.
חברתי שפרה, אמי הגנרלית, מווסתת את התור.
שואלת את הילדים מה הם רוצים ומעבירה הוראות לאיש שמאחורי הדלפק:
“פיתה עם חומוס, פיתה עם שניצל וחומוס, פיתה עם שניצל בלי חומוס” ומגיעה לנסיכה.
“מה את רוצה?” היא שואלת
“פיתה בלי כלום” עונה הילדה
“פיתה בלי כלום??” מתפלצת שפרה
“אולי יש להם קוטג’?” שאלה הילדה “אין קוטג’!”
“יש שוקולד למריחה?”
“אין קוטג’! אין שוקולד! יש חומוס, יש שניצל!! ” עיגולי זיעה הופיעו לשפרה על המצח והיא התחילה לאבד את הסבלנות
“אז פיתה בלי כלום ” מחליטה הילדה
הבחור מאחורי הדלפק מסתכל על שפרה “אני לא יכול לתת לה פיתה בלי כלום, לא חראם?”
“תן לה פיתה בלי כלום ובלי שום דבר!” רעם קולה של שפרה ואני נקרעתי מצחוק. בגיל שש מצאה קרע בכותונת הלילה והודיעה שהיא לא הולכת לישון עם כותונת לילה קרועה.
“אף אחד לא רואה בלילה” ניסיתי לנפנף אותה
“אבל אני רואה!” התמלאו עיניה דמעות “תתפרי לי!” ואני תפרתי.
בגיל שבע , אמא ושתי ילדות אוכלות ארוחת צהרים.
אני עם המזלג באוויר כשלפתע אמרה ”אמא, את חושבת שהגיע הזמן שנספר לאחותי את האמת?”
“איזה אמת?” אני מכניסה ביס לפה
“האמת. שהיא מאומצת”
אני נחנקתי, התחלתי להשתעל “מאומצת??”
“יש רק נסיכה אחת בבית הזה וזו אני לא?.. “ מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן.
הילדה הכי יפה בגן, בתי הבכורה חוגגת היום יומולדת. אהבה שלי, חיים שלי, נסיכה שלי – מזל טוב !

מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן

עוד מתכונים למרקים תמצאו כאן – מתכונים למרקים ובפינה האהובה עלי – מה דעתכם על מרק השום בבקשה:

מתכונים לשבת, מתכוני אוכל מזרח תיכוני
תפריט מתכונים לשבת, מתכוני אוכל מהמטבח המזרח תיכוני

מרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן

לביבות בטטה טבעוניות

לביבות בטטה טבעוניות

לביבות בטטה טבעוניות עם פלפל שחור גרוס שמוסיף טעם למתקתקות של הבטטה.

את לביבות הבטטה הכנתי כי פשוט היה לי בבית המון בטטות.
איך זה התחיל? סיפור מצחיק. אני שרועה על הספה, רגליים על השולחן הרוסה מעייפות כשהנייד מצלצל
“אני בסופר את צריכה משהו?”
“שלחתי סמס לא?”
“כן, אבל שלא תגידי אחרכך אוי שכחתי..”
“אממ אז תקנה בטטות, מזמן לא עשיתי צי’פסים של בטטה והילדים אוהבים”
“את בטוחה שצריך? קניתי בשבוע שעבר”
“אני לא ראיתי”
“בטוח קניתי, אולי תלכי לבדוק?”
“חכה”
נשארת באותה פוזה, עוצמת עיניים, סופרת עד עשר ו..
“לא. אין. בדקתי”
“את בטוחה??”
“לגמרי. תקנה”אז הוא קנה עוד שלוש בטטות ולא היתה ברירה, נוסף לצ’יפסים עשיתי לביבות בטטה טבעוניות.
כשהתחלתי להכין את לביבות הבטטה,
נזכרתי בחברתי הטבעונית שפעם אמרה לי שהיא במקום ביצים שמה טחינה, אמרתי מה יכול להיות? ננסה.
ניסיתי ויצא מ-עו-לה!
לפני שמכינים את הבטטות מבשלים אותם במעט מים כדי שיהיו רכות.
במקום לבשל במים אפשר לאפות את הבטטות בתנור, מקלפים את הבטטות ולעבודה. יש לי עוד המון מתכונים ללביבות טעימות ואם אתם מחפשים בבקשה – מתכונים ללביבות אגב, אחרי שהכנתי את המתכון הזה עבר כמה זמן ושידרגתי אותו
הכנתי לביבות בטטה טבעוניות אפויות – רק ללחוץ כאן
מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

 לביבות בטטה טבעוניות

עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים

עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים

עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים,עלי פילו ממולאים בסוכר בפיסטוקים עם סוכר חום וקינמון.

לעלי הפילו הקטלנים האלה -עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים – יש רק אחראית אחת. אחותי.
כשנוגסים בעלי הפילו פיצפוץ הנגיסה והפירורים שמתפזרים לך בפה, הורס וקטלני כאחד.
אתמול הראתה לי איך מכינה את בורקס התרד המופלאים שלה ונשארו עלי פילו.
“אל תזרקי “אמרה, “תגיעי הביתה אגיד לך בדיוק מה לעשות”. והיא אמרה.
לכן מורות סניף הדר יקרות, אני מבקשת להדגיש, המתכון הוא של אחותי. לא שלי.
אל נא אמרו “עלי הפילו של סוויט דולי” אמרו “אופירה אמרה לדולי” איך להכין – עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים   ואחרי שהבהרנו הנושא,
רוצו לקנות עלי פילו
תעבדו שבע דקות על השעון
ואם אתם שואלים איך מכינים את עלי הפילו ממולאים והקטלניים האלה .
פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.
כל פעם לוקחים דף פילו מניחים בצד עובדים עליו ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
מערבבים בקערה את הסוכר החום עם הקינמון והאגוזים או הפיסטוקים.
מקלפים בעדינות דף פילו, עם מברשת מורחים עליו חמאה מומסת ועליו מפזרים שכבת סוכר קינמון ואגוזים.
לקחת עוד דף, להניח על הדף שהכנו, נכון, יש קצת “הרים וגבעות”,
לא להיבהל זה בסדר, למרוח חמאה מומסת ולפזר סוכר קינמון ואגוזים.
ככה שלוש פעמים, שלושה דפים אחד על גבי השני. עכשיו כל שנותר הוא לגלגל לנקניק ארוך. עוד מתכונים לט"ו בשבט תמצאו כאן – מתכונים לט"ו בשבט מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים


מה צריך בשביל עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים? 1 חב’ עלי פילו מופשרת
50 גרם חמאה מומסת
למריחה על עלי הפילו – 1 ביצה  מעורבבת עם חמאה מומסת המילוי: כוס סוכר חום
כפית קינמון
100 ג’ אגוזים קצוצים / פיסטוקים קצוצים איך מכינים עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים? מחממים תנור ל – 180 מעלות.
פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.
כל פעם לוקחים דף פילו מניחים בצד עובדים עליו ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
מערבבים בקערה את הסוכר החום עם הקינמון והאגוזים או הפיסטוקים.
מקלפים בעדינות דף פילו, עם מברשת מורחים עליו חמאה מומסת ועליו מפזרים שכבת סוכר קינמון ואגוזים.
לקחת עוד דף, להניח על הדף שהכנו, נכון, יש קצת “הרים וגבעות”, לא להיבהל זה בסדר, למרוח חמאה מומסת ולפזר סוכר קינמון ואגוזים.
ככה שלוש פעמים, שלושה דפים אחד על גבי השני. עכשיו כל שנותר הוא לגלגל לנקניק ארוך.
אני מרחתי מעל חמאה מומסת, אחותי מרחה חמאה מומסת עם ביצה, מה שנותן גוון כהה יותר לבצק אחרי האפיה.
מניחים הגלילים בתבנית משומנת ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות עד שנעשה חום.
כשחותכים אותם לאחר האפיה, רעש פיצפוצי עלי הפילו כשהם נחתכים הורס וכשזה חם זה אפילו יותר קטלני. סופשבוע מלא בטוב חברימים!
פרפה חלבה לעצלנים

פרפה חלבה לעצלנים

פרפה חלבה, שני מוצרים, עשר דקות ויש לכם קינוח חלומי

הבעיה בפרפה חלבה לעצלנים, שהוא עוד לא מגיע לשולחן כבר הוא נעלם.
מאז שאני מחויבת אליכם, מסכנים בני הבית. מוציאה את הפרפה, מסדרת יפה על הצלחת, מסובבת את הגב לשניה להביא ת’נייד, נעלם אחד. “הלו!!! מי אכל?? אני צריכה לצלם!!” בהתחלה עוד שיחקו אותה נחמדים, בסופ”ש הזה יצא המרצע מן הפריזר. באמאשלךתעזביאותנועםהשטויותשלךותביאילאכול. פרפה חלבה לעצלנים פרפה חלבה לעצלנים מתחיל בזה שנוסעים לטיול לירושלים העתיקה, מסתובבים בשוק, מגיעים לבוטיק החלבה, עומדים מרותקים ולא יודעים מה לבחור.
כמובן שאי אפשר לחזור בלי חלבה אז קניתי נתח של חלבה עם פירות יבשים בתוכו.
גם אחרי שחילקתי לכל מאן דבעי, עדיין נשארה חלבה במקרר.
כבר שבועיים היא מסתכלת עלי, אני מסתכלת עליה.
אני אומרת לה כמה שהיא בטוח לא טעימה, כי אם אחסל אותה אהיה לא רק דוב אלא דוב-הדובים.
השבוע הגיעה שעתה.
הקטע המצחיק עם הפרפה הזה שהוא באמת קל להכנה.
להכין פרפה נשמע נורא מסובך תאמינו לי משחק ילדים.
השיטה הכי קלה – מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, אני לא הוספתי סוכר כי החלבה גם ככה מתוקה.
כשהקפצת מוכנה, מפוררים את החלבה לתוך הקצפת. איך? פשוט, עם הידיים(:
נותנים למקסר סיבוב איטי נוסף והפרפה מוכן.
שמים באינגלישקייק ללילה או לפחות שמונה שעות, שיקפא.
יש עוד אפשרות קצת יותר מושקעת – לכו למתכון ותראו. תהנו. אם אתם רוצים עוד מתכונים שנראים מיליון דולר בבקשה
מתכונים לקינוחים מושחתיםותראו מה מצאתי לילה אחד בשוטטות ברשת. הפתעה!מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

פרפה חלבה לעצלנים

פשטידת עלי מנגולד צמחונית

פשטידת עלי מנגולד צמחונית

פשטידת עלי מנגולד צמחונית מלאה בהצלחה

יום לאחר שפרסמתי את פשטידת עלי מנגולד צמחונית, נכנסתי לרשת חברתית גדולה ואני רואה את התמונה של הפשטידה.
הסתכלתי היטב על הפשטידה כי לא זכרתי שאני שמתי אותה שם ואכן מישהו עשה עבודה קלה.
האיש פשוט עשה העתק הדבק למתכון, העתק הדבק לתמונה וכתב שהוא הכין.
לא תגידו שינה משהו במתכון. כלום. העתק הדבק וזה שלו.
אחרי שפניתי לאותה רשת ברור שהורידו את המתכון אבל מאז אני מקפידה לשים את שמי על התמונות.
לא שיש בעיה להוריד לי את השם אבל בואו נגיד שזה קצת יותר קשה מ"העתקהדבק" לתמונה.
מה שכן, שימח אותי שמעתיקים ממני(:   לא יעזור כלום. מה שלא תעשי, הילדים שלך יגידו לא עשית טוב.כבר יודעת מה היה מצפה לי אם הייתי מתייגת אותם או קוראת להם בשמם המלא, אבל פנינו ל – דיאט דולי.
יום שני היום וזהו יום שכולו הצלחה בדרך של דיאט דולי.
אני מאד אוהבת את עלי המנגולד. יש משהו בחמצמצות העדינה שלהם שתמיד משאיר אצלי טעם של עוד.  הפעם החלטתי להכין פשטידת עלי מנגולד צמחונית פשטידת עלי מנגולד צמחונית   בעצם, כשאני חושבת על זה,  כבר הכנתי תבשיל מנגולד עם בורגול   ופשטידת מנגולד טבעונית אבל הפעם רציתי משהו קליל והטופו עזר. אם משרים לילה קודם את הטופו בשתי כוסות מים עם 6 כפיות מלח, בבוקר מתקבל טופו שמזכיר בטעמו גבינה מלוחה. אבל מאד מלוחה.
האמת,  בלי הטופו זה בכלל כלום קלוריות אבל הטופו מוסיף לפשטידה טעם. אני יודעת שיש אנשים שטופו לא מדבר אליהם, הייתי שם.
היום הטופו  משמש לי תחליף מצויין לגבינה. לחברי שאינם אוהבים טופו אמליץ להחליף את הטופו בגבינה.פשטידת עלי מנגולד צמחונית. ובפינתנו קוראינו כותבים:מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

פשטידת עלי מנגולד צמחונית

סלטי ברכות לראש השנה

סלטי ברכות לראש השנה

מבחר סלטים לברכות של ראש השנה

למען הגילוי הנאות, את כל הכלים המצולמים בכתבה קבלתי מ”המשביר לצרכן”. לקראת ארוחת ראש-השנה, הודיעה לי אחותי חגיגית שהפעם אחלום להביא רק מתוקים.
”תביאי מנה ראשונה מעניינית ותשקיעי כמו שאת משקיעה במתוקים!” נכון, היא אחותי הגדולה, לא תמיד אני מצייתת לבקשותיה אולם הפעם שתקתי. לא מתעסקים עם משפחה לפני החגים. לכן החלטתי להכין סלטי ברכות לראש השנה. ב”משביר לצרכן”, כלי הזכוכית  של “קאזה בלה” עם “החלונות” כבש אותי מהרגע הראשון ולמרות שזה לא כלי רגיל לסלט החלטתי להשתמש בו. תראו איך גרעיני הרימון מציצים מהחלון. מקסים בעיני.

סלט ירוק עם רימונים ותמרים

רימון –  ”שירבו זכויותינו כרימון” תמר- “יהי רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שייתמו אויביך ושונאיך וכל מבקשי רעתנו”  מצרכים: שקית עלים ירוקים 1 רימון קלוף לגרעינים 5 תמרים מגולענים – חתוכים לפרוסות 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם שלכם כמובן) רבע כפית מלח שמים הכל בקערה, מערבבים ומגישים בכלי הגשה הורס כמו בתמונה.בכלי המרכזי לסלט, גם של “קאזה באלה” ריכזתי שלושה סוגי סלטים. חשוב היה לי לשלב בסלטים את הירקות מברכות ראש השנה. סלטי ברכות לראש השנה.סלק –  “כדי שיסתלקו שונאינו וכל מבקשי רעתֵנו. ”

סלט סלק עם בורגול

מצרכים: 1 כוס בורגול עבה 2 סלקים מבושלים 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם שלכם כמובן) רבע כפית מלח שמים הבורגול בקערה, שופכים מים רותחים ונותנים לבורגול להתרכך. אחרי שהתרכך, מסננים מהמים. חותכים הסלקים לריבועים, מערבבים הכל ביחד עם התבלינים.

סלק קולרבי

2 קולרבי  מגורדים במגרדת 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם כמובן) רבע כפית מלח מערבבים הכל ביחד – על חלק פיזרתי שומשום שחור, על חלק תערובת גרעיני דלעת וחמניות.

סלט גזר עם חמוציות

4 גזרים חצי כוס חמוציות 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם כמובן) רבע כפית מלח מערבבים הגזר עם התבלינים ומגישים.

 סלטי ברכות לראש השנה

כשהגעתי ל”משביר לצרכן” בגרנד-קניון, למחלקת כלי הבית, פגשתי את אדלה מנהלת המחלקה.
אדלה התגלתה כמעצבת מוכשרת של שולחנות חג והמליצה בפני על צבעי הכסף והלבן שהם תמיד קלאסיים וחגיגיים בשולחן החג.
המראה הקלאסי זה בדיוק מה שאני אוהבת ולכן בחרתי את הכלים בהם הגשתי את המנות. שיהיה ראש השנה מלא בצבעים, בברכות טובות, שיסתלקו אויבינו מעלינו ושיהיה לנו רק טוב. חג שמח! ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה! מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!סלטי ברכות לראש השנה
סלט אספרגוס ופטריות

סלט אספרגוס ופטריות

סלט אספרגוס ופטריות פורטבלו סלט מרענן ונהדר

מתכון לסלט אספרגוס ופטריות.
האספרגוס מבחינתי ירק מאד אקזוטי וטעים. העלים הארוכים שלו כל כך אלגנטים.
אני מאד אוהבת אספרגוס וגם גיליתי עליו שיש לו יתרונות בריאותיים נהדרים.
מצאתי מאמר נהדר פה
הנה תשמעו  כמה האספרגוס נהדר

מגן על מערכת העיכול

בדומה לארטישוק הירושלמי ולעולש, האספרגוס מכיל סוג של פחמימה פרוביוטית בשם אינולין, אשר בניגוד לסוגי פחמימה אחרים,
אינה מתפרקת בתחילת תהליך העיכול אלא מגיעה בשלמותה עד למעי הגס.
בהגיעו למעי משמש האינולין מזון לחיידקים הטובים שמסייעים לתהליכי עיכול תקינים, במניעת אלרגיות ובהגנה על המעיים מפני סרטן.
יתרונותיו הרבים של האינולין מתוארים גם במחקר שנערךבאוניברסיטת אילנוי בשנת 2010,
אשר מציין את האספרגוס כאחד מהמזונות המומלצים לצריכתו. בנוסף להיותו עשיר באינולין,
האספרגוס רווי בסיבים תזונתיים ובחלבון, אשר ביחד מסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול וכן משפרים את חילוף החומרים הטבעי של הגוף.

מאט את הזדקנות העור

אכילת אספרגוס תשפר את גופכם מבפנים וגם מבחוץ! נמצא כי תכונות שונות באספרגוס
עשויות לשפר את מראה העור ולשמור עליו צעיר ובריא יותר. האספרגוס עשיר בוויטמין E שהוא נוגד חמצון מסיס בשמן,
וככזה הוא מסייע לגוף בהגנה על רקמת תאי העור מפני תהליכי חמצון שונים הפוגעים בחיוניות שלו.
ראוי גם לציין שהאספרגוס מכיל נוגד חמצון חשוב מאוד בשם גלוטתיון (GSH),
הידוע כמסייע בהגנה על העור מפני נזקי השמש, נזקי זיהום אוויר, היווצרות קמטים ותהליכי הזדקנות נוספים.
על עוד יתרונות של האספרגוס תוכלו לקרא –  כאן את האספרגוס אפשר לאכול טרי ואפשר לחלוט במים רותחים עשר דקות. זה מה שעשיתי בסלט הזה. מתכון טבעוני מצויין, סלט שמכינים במהירות וטעים אש! פסטה עם אספרגוס מתכון למנה צמחונית נהדרת תמצאו כאן
פסטה עם אספרגוס עוד מתכונים לסלטים לחצו כאן- מתכונים לסלטים   מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

סלט אספרגוס ופטריות

סלט דלעת עם נבטי חמניה

סלט דלעת טרייה עם נבטי חמניה

מתכון לסלט דלעת עם נבטי חמניה, בסלט היא טבעית מה שהופך את הסלט בנגיסות לקריספי וטעים

מתכון לסלט דלעת טרייה עם נבטי חמניה.
אחרי החגים היה היה ביום שלישי והופ הגיע שבוע חדש.
שלושה ימים של התברברויות עם עצמנו, ימים לא שקטים, מדינה גועשת,
אבל היום מתחיל שבוע חדש וזה יום ראשון של  אחרי החגים.
זהו. הפעם באמת נגמרו התירוצים.
ננסה לחזור לשגרה עם נוהל בריאות של יום ראשון,
ובשביל זה הבאתי לכם סלט דלעת.
ב-100 גרם דלעת 26 קלוריות. פנטסטי!
לכו תנשנשו דלעת כרצונכם והלב רגוע כי אנחנו בדרך הבריאותית. לכו תנשנשו דלעת כרצונכם והלב רגוע כי אנחנו בדרך הבריאותית.
אגב, רק שתדעו, שיש לדלעת המון יתרונות שאנחנו בכלל לא מודעים להם.
עשירה במינרלים, ויטמינים וחומרים מזינים אחרים והיא נחשבת לירק שאפשר לאכול
בצורה חופשית בדיאטה. היא בריאה ומזינה מאוד בשל הכמות הגבוהה של סיבים וויטמינים שנמצאים בה.
כבר אמרנו למותר לאכול דלעת טרייה והיא גם טעימה? סלט דלעת עם נבטי חמניה הוא סלט מפתיע בטעמו.
כשהגשתי אותו בפעם הראשונה האנשים היו בטוחים שמדובר בגזר.
הדלעת מוגשת במצבה הטבעי ללא בישול.
לוקחים חתיכת דלעת, לא מבשלים וחותכים לגפרורים.
הטעם שלה נהדר! בגלל שהיא לא מבושלת, בנגיסות היא קריספית.
בערבוב עם יתר המרכיבים, הסלט הזה הוא מאסט אצלנו, במיוחד בגלל הצבעונות שבו, כמעט בכל ארוחה חגיגית.
סלט טעים טעים טעים! בימים אלה מסתובבת הבת היפה שלי בארצות הברית ומכיוון שעוד מעט חוגגים שם את האלוהין,
אני מקבלת תמונות נהדרות של דלעת. מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים! ולכן כל שנותר הוא להכין את הסלט הנהדר הזה.
מאד קל להכין אותו והוא מפתיע בטעמיו. כל פעם מחדש אנשים בטוחים שזה גזר ולא דלעת והוא טעים מאד! לעוד מתכונים של סלטים רק לחצו כאן – מתכונים לסלטים מתכונים לירקות לחצו כאן-  מתכונים לירקות

סלט דלעת עם נבטי חמניה

מתכון לכדורי שוקולד שנעלמים בלילה

מתכון לכדורי שוקולד שנעלמים בלילה

מתכון לכדורי שוקולד טעימים טעימים שמכינים במהירות ונעלמים הכי במהירות

מתכון לכדורי שוקולד שנעלמים בלילה
את הפוסט על כדורי השוקולד שנעלמים בלילה,
פירסמתי בסלונה בתחילת דרכי וזה היה שוס של פוסט.
מתכון לכדורי שוקולד שנעלמים בלילה זהו סיפור אמיתי.
מתכון לכדורי שוקולד טעימים טעימים שמכינים במהירות.
דרך ההכנה מאד קלה ואפילו נעזרתי בנכדה המהממת שלי שהיתה ממש קטנה פה.
בשביל להכין את כדורי השוקולד אתם זקוקים לפתי בר, שוקולד קצת חלב ונוטלה.
זהו. כל פעם שאני מכינה את הכדורים האלה הם נעלמים.
מתכון לכדורי שוקולד טעימים טעימים שמכינים במהירות.
דרך ההכנה מאד קלה ואפילו נעזרתי בנכדה המהממת שלי שהיתה ממש קטנה פה.

מתכון לכדורי שוקולד טעימים טעימים שמכינים במהירות:

אז החלטת לכתוב על כדורי שוקולד שמכינים בעשר דקות  וצילמת את המרכיבים. יופי.           
ובגלל שרצית צילום מקרוב של השוקולד עם הנוטלה, עשית קלוז-אפ. משו-משו את.התמזל מזלך והסו-שפית היתה בסביבה והכינה איתך את כדורי השוקולד. נהדר!והמיומנות שבה היא גילגלה את הכדורים (אפילו דודהשלה לא יודעת ככה)הרסה אותך והיית חייבת לצלם אותה. נו מה!
אז התעלמת מהעובדה שהשולחן, הרצפה, הכסא וכל המטבח התמלא קוקוס. מילא!והבנת כבר שניחא מתכון,
אבל התמונה של היצירה, כדורי שוקולד,
היא-היא שקובעת והחלטת להשקיע בחוטים צבעונים  (שקל וחצי מטר). גוד-פור-יו!והוצאת את הפרחים מהוואזה (מה!יהיה!עם!העוזרת!הזאתי!שלא!מנקה!אבק!)ובלילה!! לפני שהעיניים נעצמו לך עשית ניסיונות קשירה של החוטים על המקלות, אבל אז התעייפת ואמרת מחר.
והגיע המחר, פתחת  את המקרר ו… אחד!!! נשאר כדור שוקולד אחד!!!
אבל נגיד שאתם לא רוצים כדור שוקולד אלא עוגה שלמה
בבקשה- רק ללחוץ כאן – מתכונים לעוגות שוקולדאת רצה לקופסה. כלום. נאדה. ריקה!!
פרורי הקוקוס דווקא שם, אבל כדורי שוקולד – יוק! אין!!אז את מבינה, שזה נורא נחמד תכנונים, וזה נהדר השקעות,
רק חבל. חבל!! שלא יידעת את נסיך הבית שזה מה שאת מתכננת לעשות.
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים מושחתים וטעימים
בבקשה לחצו כאן – מתכונים לקינוחים מושחתיםאחרי שלוש שעות, כבר צהרים, פקח הנסיך את עיניו.
“תגיד, אכלת את כל כדורי השוקולד?”
“בארוררר !”
“אבל תכננתי לצלם אותם!”
“בשביל זה השארתי לך אחד. מה, לא מספיק?”
צודק. זה מה שיש ועם זה ננצח!
ויש לי בשבילכם עוד מתכון לכדורי שוקולד מתכון לכדורי שוקולד שנעלמים בלילה מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!  

מתכון לכדורי שוקולד שנעלמים בלילה

פשטידת כרובית

פשטידת כרובית טעימה שמכינים במהירות

פשטידת כרובית דיאטטית וטעימה אש!

בכרובית יש 25 קלוריות במאה גרם. נכון, היא לא הכי יפה בעולם. היא לא ממש מהממת בתמונה, אבל! היא דיאטטית וטעימה אש! הטוויסט שלה בפלפל השחור הגרוס שמרגישים אותו בכל ביס. כמעט כלום עבודה ויש לכם פשטידה.
את פשטידת הכרובית מכינים ממש במהירות.
אתם יכולים לבשל את הכרובית קודם אבל גם אם תקצצו אותה דק ותערבבו היא תהיה נפלאה. ואחרי שהחלטתם להכין פשטידת כרובית רוצים לשמוע מהם היתרונות של הכרובית?
רבים מאיתנו חסרים ברכיבים תזונתיים שהגוף שלנו צריך כדי לתפקד בצורה תקינה.
אכילת כרובית באופן קבוע היא דרך פשוטה לקבלת רכיבים נחוצים אלו לגופנו.
למשל, מנה אחת של כרובית מכילה 77 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין C.
היא גם מקור טוב לויטמין K, חלבונים, תיאמין, ריבופלבין, ניאצין, מגנזיום, זרחן, סיבים, ויטמין B6, חומצה פולית, חומצה פנטותנית, אשלגן ומנגן.
מה עוד טוב יש בכרובית?

אז מה בעצם יש בה?

הכרובית מכילה כמויות גדולות של סיבים תזונתיים, חומצה פולית, ויטמינים שונים, אנטיאוקסידנטים ובנוסף לכל,
היא מכילה מגוון של פיטוכימיקלים האופייניים למשפחת המצליבים (כרוב, צנון, ברוקולי ועוד).
הפיטוכימיקלים הם חיוניים לבריאות הגוף ויכולים לסייע להגנה מפני סרטן.
מה אין בכרובית? כמעט ואין בה שומנים ופחמימות, אך עם זאת היא ממלאת מאוד,
מה שהופך אותה למאכל מומלץ במיוחד עבור כל מי שמנסה לשמור על המשקל או אפילו רק על הבריאות. לעוד מתכונים עם כרובית רק לחצו כאן – מתכונים עם כרובית מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

פשטידת כרובית טעימה שמכינים במהירות


מה צריך בשביל פשטידת כרובית? 1 כרובית בינונית 2 ביצים חצי כפית מלח חצי כפית פלפל שחור גרוס. הוא זה שנותן את הטעם. 2 כפות קמח מלא אפשר גם קמח תופח איך מכינים פשטידת כרובית? מבשלים את הכרובית ומביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות על אש נמוכה.
מוציאים מהסיר,שמים במעבד מזון ואם אין לכם פשוט למעוך את הכרובית.
להוסיף את הביצים, התבלינים ובסוף הקמח.
משמנים תבנית, שמים העיסה בתבנית.
בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות  אופים 30-40 דקות והפשטידה מוכנה.
בתיאבון! הגירסה לטבעונים- להחליף את הביצים ב-2 כפות קמח מלא עם 2 כפות מים תהנו חברימים!
חזה עוף עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים

חזה עוף עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים

מתכון לחזה עוף עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים, טעמים פיקנטיים עדינים מתערבבים עם ירקות פריכים.

חזה עוף עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים היתה מנה שזכתה להצלחה מרובה אצלנו.
היא הוכנה כבר בכמה גירסאות אבל זה בגלל שהילדים שלנו מאד אוהבים חמאת בוטנים. בזמן האחרון הבישולים הם של אבא, הקינוחים כמובן של אמא ואבא מביא אותה במתכונים הורסים!
בארוחת שישי, אחרי שטעמו  חזה עוף עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים,
מלמולי ה”מהזה?? זה טעיםם” או “אבא, זה מעולה” נשמעו מכל עבר,  ידעתי שיש לי בשבילכם מתכון מנצח.
חזה עוף עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים.
ברור שלמחרת הוא הכין את אותה המנה שוב בשביל הצילומים וגם כי היתה דרישה מהקהל. חזה עוף וירקות ברוטב חמאת בוטנים. פשוט מעולה!
טעמים פיקנטיים עדינים מתערבבים עם ירקות פריכים. אם תעבדו לפי ההוראות, חצי שעה והמנה מוכנה.
חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים מכינים עם ירקות שנשארו לכם במקרר
או במקרה הזה ברוקולי ושעועית ירוקה.
אפשר לצרף למנה גם אורז עם ביצים ויש לכם תוספת נפלאה לארוחה אסייתית. מחפשים תפריטים לארוחה אסייתית או סינית – בבקשה חזה עוף מוקפץ עם פלפלים צבעוניים דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבשמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!  

 חזה עוף עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים

העוגיות של מוּרמוּר בצק פריך עם נוטלה

העוגיות של מוּרמוּר בצק פריך עם נוטלה

העוגיות של מוּרמוּר בצק פריך עם נוטלה, שני מצרכים, עשר דקות הכנה, עשר שניות של חיסול

העוגיות של מוּרמוּר בצק פריך עם נוטלה.
נתחיל הפעם בשיעור גיאוגרפיה.
אנחנו גרים בחיפה, בתי הבכורה גרה בהרצליה. מאז שנולדה הנכדה, נכנס נוהל למשפחה.
פעם בשבוע, בשעות הצהרים, נופלים לנו כל הדברים מהידיים, אנחנו עוזבים הכל ונוסעים ליורשת העצר. תם שיעור גיאוגרפיה עוברים לשיעור שפות. והפעם, שבדית.
החתן השבדי שלי מפטפט עם הנסיכה מהיום שנולדה, בשבדית.
היא עונה לו רוב הזמן בעברית אבל מדי פעם משתרבבות מילים שכבר למדנו לזהות אותן.
מהיום שנולדה הוסב שמי ל מוּרמוּר. ככה נולדו העוגיות של מוּרמוּר בצק פריך עם נוטלה.

העוגיות של מוּרמוּר בצק פריך עם נוטלה

מוּרמוּר בשבדית – סבתא.
רגע. לפני שאתם נוסעים לשבדיה ולכל סבתא שתראו ברחוב תקראו מורמור תעצרו. זה לא כל כך פשוט, יש סדר בשבדיה.
מוּרמוּר היא אמא של אמא.
מוּרפִָאר היא אמא של אבא. לכן אני  מוּרמוּר.
כשאני מגיעה לגן, מרחוק  חגית הגננת קוראת "מוּרמוּר הגיעה!". שני השיעורים האלה באו בשביל לספר לכם שנכון, בנוהל זה פעם בשבוע, אבל מאז שהנסיכה גדלה הפרידות הופכות להיות יותר ויותר קשות.
היא נאחזת בי. " מוּרמוּר אל תלכי! אני רוצה שתישארי אצלי!". "מוּרמוּר בבקשה, תשני איתי!" יש פעמים שאני נשברת. אם הסבתא הרוסייה יכולה לישון על ספה בסלון, גם!אני!יכולה!  וככה כשהאור מגרד את סוף הלילה, בום!! משהו נוחת עלי ואומר לי "מוּרמוּר , תזוזי!" גוף קטנטן נכנס לי בין השמיכה לסדין.
היא מושכת את הכרית מתחת לראשי "מוּרמוּר, הכרית שלי. אני רוצה אותה!"
ואני, שיעיפו אותי לאלף עזאזלים, שיקחו לי את הכרית, מי צריך שמיכה, רק שיתנו לי את הדקות האלה כשהיא נצמדת אלי ואני נושמת אותה. תרגעו, זה לא נמשך הרבה זמן.
"מוּרמוּר.."
אני לא עונה
"מוּרמוּר!!"
אני ממלמלת הברות לא מובנות
"את יכולה להביא לי את ה..אממ העוגיות האלה עם השוקולד שהבאת?"
ראבק! בוקר!! מה עכשיו?!
אני לא זזה.
"מוּרמוּר!!"
"אמא לא מרשה" אני מושכת זמן
"אבל את מרשה!" היא קובעת נחרצות
מוּרמוּר מתיישבת על ספת הספה, העיניים עוד עצומות ואז מגיע השוס הסופי
"ומוּרמוּר."
אני פוקחת חצי עין ומסתכלת עליה
"תכיני לי גם שוקו.." " העוגיות האלה עם השוקולד", אלה העוגיות של מוּרמוּר בצק פריך עם נוטלה, מכינים בשתי דקות ומחסלים בדקה.
העוגיות של מוּרמוּר נכנסו לפנתאון המשפחתי. הכנתי לכם סרטון איך מכינים את העוגיות של מוּרמוּר בצק פריך עם נוטלהלעוד מתכונים של עוגיות לחצו כאן-

מתכונים לעוגיות מגולגלות עם פרג, ריבה, שוקולד ותמרים
 מתכונים נוספים לעוגיות לחצו כאן
מתכונים לעוגיות

 בפינתנו גם אתם מכינים את העוגיות – ווקשה(:ב"יאמיז" וב"רשת" בכלל מתים עליהן(:

העוגיות של מוּרמוּר בצק פריך עם נוטלה

מתכונים בצ'יק צ'ק

מי לא מכיר את הסיטואציה הבאה: אתם חוזרים עייפים מהעבודה, הילדים חוזרים משגרת יומם ומתחילים לתפעל אתכם בענייני הבית שלהם.

כולם רעבים, המקרר ריק, העיניים כבר נעצמות ובתוך כל הרעש הזה למי יש כוח להתחיל אפילו לחשוב על הכנת ארוחה? ארוחות בצ'יק צ'ק או מתכונים בפחות מעשר דקות.

בשביל הרגעים הללו תמיד כדאי שיהיה מאגר של מתכונים מעולים מתכונים שמכינים בצ'יק צ'ק שאפשר להכין בזריזות מדברים שנמצאים במקרר ושאיתם אפשר לתקתק ארוחה נהדרת בדקות ספורות ואפילו להפתיע ולחדש עם טעמים וגיוונים קצת שונים ויוצאי דופן.

וכמובן שלשם המטרה הזו התכנסנו כאן. אני שמחה לרכז פה את המתכונים בצ'יק צ'ק,מתכונים שמכינים בפחות מעשר דקות, המתכונים הכי קלים ומהירים, אשר יהפכו את הכנת הארוחה למטלה קלה, נעימה וטעימה.
מבחר מתכונים שמכינים בפחות מעשר דקות מתכונים מהי הכנה קלים וטעימים תמצאו אצל סוויט דולי

מתכונים בצ'יק צ'ק